×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

عبادتگاهی چشمگیر سر به آسمان می کشد
1393/09/21

عبادتگاهی چشمگیر سر به آسمان می کشد

نویسنده شاشتری پوروشوتما (1)

ترجمه: مهرداد

تاریخ چهارم دسامبر 2014

نود و پنج سال پیش بانوئی امریکائی به تنهائی به هدف آگاه نمودن تمامی مردم به دیانت جدیدی که چند دهه قبل در ایران ظهور نموده بود در تمام منطقه امریکای جنوبی مسافرت می نمود. این خانم در کوههای آند (Andes mountains) در حالیکه بر پشت قاطری سوار و " سه دست لباس زیرِ پشمی، دو ژاکت و دو کت و پتوئی ضخیم" جهت حفاظت از سرمای یخبندان در بر داشت در مسیری قدیمی که 10400 فوت از سطح دریا ارتفاع داشت به سفر ادامه می داد. در یکی از نقاط با راهنمای خود از داخل تونلی تاریک "که بیش از یک ساعت طول کشید و در حالی که حیوان چهار پا ترسیده بود در تاریکی سکندری خورده و نهایتاً لغزیذ و زمین خورد" در طول این مسیر وی برای حفاظت خود و همراهان چندین بار دست به دعا و مناجات برداشته بود. نام این بانو "مارتا روت"(Martha Root) و برای اوّلین بار بود که مناجات های بهائی در این سفر در کوهای آند تلاوت می شد و این سفر هم اوّلین سفری بود که تعالیم دیانت بهائی را به شیلی (Chile) آورد.

خانم مارتا روت در آینده اسفار متعددی برای انتشار نشر نفحات امر بهائی که امروزه از نظر گسترش بعد از دیانت حضرت مسیح دوّمین مقام را در جهان داراست به انجام خواهد رسانید ولی در این ایام در پایه کوه های آند در قسمت شرقی سانتیاگو (Santiago) در شیلی معبد بهائی شکوهمندی در حال ساختمان است– این معبد شاهدی است بر چگونگی رشد جامعه بهائی در این کشور علیرغم آغازی بدون ادعا و ساده.

در باره خود این ساختمان مطالبی عدیده نوشته شده و خواهد شد که برنده تعدادی از جوایز از لحاظ ارشیتکت شده است. نُه (9) بال های عظیم نیمه شفاف که از سنگ مرمر مخصوص به همراه شیشه قالب بندی شده اجازه می دهد که نور خورشید در عرض روز از خارج نفوذ نموده و شبانه درخششی تابناک داشته باشد. حتی در دوران ساختمان این عبادتگاه زیبا اثرات قابل ملاحظه اش را بخصوص در جامعه بهائی و بطور عموم در جامعه شیلی می توان مشاهده نمود.

جناب "فرانسیسکو چااوُان" (Francisco Chahuán) یکی از سناتورهای جمهوری شیلی اخیرا در دیداری از محل این معبد اظهار داشته است:

" من هیچ شکی ندارم که با توجه مخصوص به اینکه یکی از اهداف اساسی دیانت بهائی وحدت در کثرت جامعه است، این مکان هدفش ایجاد مرکزی برای دعا و مناجات، تفکر و گردهمایی می باشد. این معبد دعوتی است عمومی از تمام نفوس ساکن "پنه آولولن" (Peñalolén) و هم چنین تمامی کشور که به جستجوی پناهگاه پر آرامشی هستند که با توجه به گذشته خویش تفکر و تعقل نموده تا بتوانند موثراً به حقیقت خویش پی برده و به عالی ترین آرمان های حیات خویش دست یابند".

یکی از احکام اصلی دیانت بهائی عرفان این نکته است که دوره ای نوین در تاریخ آغاز گردیده که تمدنی جهانی را در مراحل متعدد بظهور خواهد رسانید. ملت شیلی یکی از مثال های قابل توجه است که از نقطه نظر جغرافیائی علیرغم کوه های زیاد و بلند از یک طرف و اقیانوس وسیع از طرفی دیگر متزایداً به جامعه بین المللی مرتبط می گردد و مردمش مهارت های منحصر بفرد خویش را می توانند به جهانیان عرضه نمایند. طراحی معبد بهائی امریکای جنوبی منعکس کننده این هدف دیانت بهائی است که با هر یک از این دیواره های مرمرین که هر کدام به اندازه و شکل مخصوص در نهایت هماهنگی بهم متصل شده و مجموعه ای بی نهایت شکیل و خیره کننده گردیده که شکوه مضاعف بیشتری از زیبائی هر یک از قطعات را جلوه گر می سازد.

یکی از ایده های اصلی که در طرح این معبد گنجانده شده وحدت عوالم روحانی و جسمانی و هم چنین عبادت توأم با خدمت است. در گفتگوئی با "ادورادو ریوسِکو" (Eduardo Rioseco) مدیر معبد بهائی، ایشان اظهار نمود که معبد بازتاب "عطش عدالت" است که بسیاری از نفوس در جامعه امریکای لاتین برای دهه های زیاد معتقدند که هنوز بطور عمیقی لاینحل باقی مانده. ایشان معتقدند که مسائلی از قبیل تغییر اصولی در نحوه تعلیم و تربیت، عدم امکانات متساوی در امکانات اقتصادی برای همگان و تمنای مردم برای در دست گرفتن سرنوشت خویش و پیدا نمودن مسیر حقیقی زندگی، نقطه نظرگاهی است که عمیقاً مرتبط به خط مشی دعا و مناجات به همراه خدمت می باشد که مقری اصلی برای استقرار عدالت خواهد بود که این معبد نماینده گی و وظیفه اش را بعهده گرفته.

از هنگامی که ساختمان این عبادتگاه شروع شده بهائیان جلسات محاورۀ متعددی با مردم مقیم منطقه شروع نموده و با بیانی روشن توضیح داده اند که آرزویشان ایجاد جامعه ای است که هر یک از احاد جامعه احساس توانانی نموده تا بتواند حیات و زندگی خود و همسایگان خود را بنحو شایسته ای بهتر نمایند. بهائیان نیز در دبیرستان ها به همین منوال محصلین دبیرستان ها را تشویق نموده اند که مسئولیت خدمت به جوانان کم سن تر از خود را به عهده بگیرند. به عنوان مثال می توان ذکر نمود که جوانان در یکی از مدارس تصویری بزرگ روی دیوار نقاشی کرده و تقدیم جوانان کم سال تر خویش نموده اند و هم چنین این جوانان با بکار گرفتن مواد دست دوّم اسباب بازی های متفاوت درست نموده و تقدیمشان کرده اند.

ساکنین منطقه که مرتباً تغییرات در حیات خصوصی خویش و ترقی اطرافیان را ملاحظه می کنند این تغیرات را تنگاتنگ به هم مربوط می دانند و شاهدند که جریان این تغییرات در دست خودشان است که عملی می گردد. بنا بر این اصل، معبد بهائی نظرگاهی از امید ایجاد نموده که بصورت دایره ای از خدمت و دعا و مناجات ایجاد شده که مرتباً در چرخش است.

این عبادتگاه بدون پرداخت ورودیه به روی همگان باز است و برنامه های دعا و مناجات آن شامل تمام آثار مقدسه تمام ادیان جهانی خواهد بود. گرچه امروزه دورانی است که بسیاری از اخبار و داستان های یومیه بخصوص از خاورمیانه شاهد صدماتی است که از تعصّبات مذهبی و عدم تحمل دیگران سرچشمه می گیرد ولی بسیار مهم است که دانست در جامعه ای که به نحو سریعی به جهانی شدن سوق داده می شود بسیار بجاست که این نکته را مورد توجه قرار داد که هنوز بهره مندی و منافع دیانت را در بهترین وجه ممکن می توان مشاهده نمود که عاملی الهام بخش برای مردمان خواهد بود که بتواندعامل تحرکی گردد که مردمان با اهداف جامع و عالی تر بنفسه خدماتی را ارائه دهد که عموم بتواننداز آن بهره ور گردند.

بیانات حضرت بهاءالله، موسس دیانت بهائی بنفسه نکته ای است مناسب و قابل تعمق که می توان در خاتمه ذکر نمود:

"دين سبب بزرگ از برای نظم جهان و اطمينان من فی الامکان است ..... (2) دين نوری است مبين و حصنی است متين از برای حفظ و آسايش اهل عالم ..... (3) اگر سراج دين مستور ماند هرج و مرج راه يابد و نيّر عدل و انصاف و آفتاب امن و اطمينان از نور باز مانند ......(4) مقصود اصلاح عالم و راحت امم بوده اين اصلاح و راحت ظاهر نشود مگر باتّحاد و اتّفاق...(5) نور اتّفاق آفاق را روشن و منوّر سازد. (6)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1- //www.huffingtonpost.com/shastri-purushotma/bahai-temple-of-light-…
2- وعده صلح جهانی صفحه 7 //reference.bahai.org/fa/t/uhj/
3- اشراقات و چند لوح دیگر صفحه 76 //reference.bahai.org/fa/t/b/
4- . رجوع کنید به پاورقی شماره 6
5- منتخباتی از آثار حضرت بهاءالله، شماره 131. //reference.bahai.org/fa/t/b/
6- منتخباتی از آثار حضرت بهاءالله، شماره 132//reference.bahai.org/fa/t/b/

نظر خود را بنویسید