×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

بهائی ها در كویت و ١٠٠ پیرو... و محفلی كه نه نفر اداره اش می كنند
1394/03/01

بهائی ها در كویت و ١٠٠ پیرو... و محفلی كه نه نفر اداره اش می كنند

ترجمه از سایت «الرّأی»

//www.alraimedia.com/Articles.aspx?id=583204#_=_

(الرّأی) یك مصاحبۀ تلفنی با یكی از بهائیان كویت نموده؛ با درخواست گفتگو در مورد بهائیّت و مواضیعی كه در اطراف ایده های آن بحث برانگیز است.

و آن شهروند بهائی مهلتی جهت دادن پاسخ و گرفتن نظر از مرجعشان خواستار شد، كه سریعاً پاسخ داده و همان روز دعوت به نشست در خانۀ شهروند بهائی كویتی جناب (ع. ف.) كه دیوارهای منزلش آراسته با نقاشی هائی از میراث فرهنگی بهائی شده بود، نمودند.

و این جلسه با حضور (ع. ف.) و بهائی دیگری (ك. ح.) و خانمی بحرینی (ن. م.) كه همگی مقیم كویت می باشند تشكیل شد، و این نشست تقریباً دوساعت به طول انجامید و بنا به تقاضای آنها نام و تصویرشان پخش نخواهد شد.

آن سه بهائی در بحث خود با (الرّأی) تأكید می نمایند كه صد نفر بهائی كویتی در كویت وجود دارند و محفلی متشكل از نه نفر كه اعضاء آن از نژادها و ملیّت های مختلف می باشد، شرط نیست كه اعضاء آن كویتی باشند. و همزمان تأكید می نمایند كه آن محفل یك مؤسّسۀ اداری و اجتماعی است برای اداره نمودن امور بهائیان مانند تشكیل جشن های اعیاد و ازدواج و غیره در كویت، و آنها حدّ و مرز خود را آگاه هستند و تحرّكات خویش را با توجّه به شرایط اجتماعی و فرهنگی حاكم در كشور انجام می دهند و اشاره نمودند كه بهائیان كویتی در یك محلّه و یا منطقۀ خاصّی مستقر نیستند بلكه در سرتاسر كشور سكونت دارند.

متن زیر در ادامۀ نشست است:

•آیا و اقعاً دیانت بهائی یك دیانت آسمانی است؟

اعتقاد ما مانند معتقدات همه است كه رحمت الهی دائمی است و متوقف نمی گردد و عظیم ترین رحمت الهی همان هدایت بشر است بواسطۀ رسولان و پیامبران خداوند و در نتیجه ما معتقدیم به تسلسل ادیان و جمیع ادیان موجوده اساسشان یكی بوده و غیر قابل تغیر است امّا آنچه كه در حال تغییر است آن محیط زیست اجتماعی است و ما ایمان داریم به همۀ ادیان سابقه كه فرستادگان خداوندند و در آینده ادیان دیگر هم پدید خواهند آمد چون وضعیّت اجتماعی تغییر خواهد كرد لذا بهائی دین است و پیامبر آن حضرت بهاءالله می باشند.

•چگونه ایمان به اسلام و به رسول خداوند دارید در حالی كه معتقد به آمدن پیامبر جدید بعد از اسلام هستید؟

دیانت بهائی ایمان به استمرار ادیان كه از اصول این آئین است دارد و این كه ادیان دیگری بعد از آن خواهد آمد زیرا در هر زمان مقتضیات جامعۀ بشری تغییر می كند و آئین جدید مطابق با مقتضیات و نیازهای جهان و جهانیان ظاهر می گردد.

ممنوعیّت حجاب

•آیا درست است كه دیانت بهائی حجاب را ممنوع می كند؟

در دیانت بهائی حكم حجاب به این معنى كه زنان حتماً سر خود را بپوشانند وجود ندارد وحجاب همان حجاب نفس و پاكدامنی است، و تنها با پوشیدن حجاب بر سر و موی برای جلوگیری مردان از تماشای موی زنان موافق نیستند بلكه حجابِ نفس از رفتارهای اشتباه است، و مردان مسؤول خود و پاسخگوی گناهان خود هستند، و مردان نیز باید دارای حجاب نفس و عفّت و پاكدامنی باشند. و آن شخصی كه آمادگی ارتكاب گناه را دارد مرتکب خواهد شد بدون آن که نیازی به توجیه آن داشته باشد. اگر یک خانم بهایی بخواهد موهای خود را بپوشاند کسی نمی تواند مانع او شود، زیرا دیانت بهائی تحمیل نمی کند كه حجاب باید برداشته شود چنانچه ما زنان محجّبۀ بهائی داریم و این یك آزادی شخصی است و كسی حقّ دخالت در آن را ندارد. دیانت بهائی آزادی به زنان داده است ولكن آنها را مُلزم می نماید به حجاب نفس و این حجاب از آن حجابِ سَر سخت تر است.

مبادلۀ همسر

آیا دیانت بهائی اجازۀ تبادل یا معاوضۀ همسر می دهد؟

قطعاً نه؛ دیانت بهائی اجازۀ معاوضه یا تبادل همسر را نمی دهد، و تشکیل خانواده، مشروط به رضایت مرد و هم زن و نیز والدین طرفین می باشد. به این معنا که رضایت هر شش نفر برای تحقّق ازدواج الزامی است. دیگر آن كه بهائیان می توانند با غیر بهائی از هر نژاد و هر دین و آئین ازدواج نمایند به شرطی كه شرایط عقد بهائی نیز جمع آمده باشد. در این آئین دلنشین، این بار سنگین از دوش ها برداشته گشته، از هر گروه و هر آئین، گرفتن و دادن، هر دو جایز صرفِ نظر از دیانت طرف مقابل امّا شرط ازدواجشان همانا رضایت والدین دو زوج است و این نشان می دهد كه ازدواج میان اقوام و نژادهای مختلف در تعالیم بهائی، که بر وحدت اصلی نژاد بشری تأکید دارد، مورد تشویق قرار گرفته است. در دیانت بهائی تعدّد زوجات نهی شده است. و امّا اگر زوجین با شکست مواجه شوند اجازه دارند از هم جدا شوند و طلاق گیرند.

•آیا دیانت بهائی اجبار به اطاعت كوركورانه از حكومت می نماید؟

خیر ما اطاعت كوركورانه نداریم بجز به خداوند متعال و آن هم (اطاعت خداوند) با اعتقاد راسخ. دیدگاه بهائی نسبت به اطاعت از حکومت که وظیفه اش اداره و حفظ جامعه است باید مورد احترام و حمایت افراد قرار گیرد تا کارکرد خود را به درستی انجام دهد. امّا اگر حكومت به ما دستور بدهد به حمل سلاح و یا كتمان عقیده این مقبول نیست به هیچ وجهِ مِنَ الوُجوه. این ادّعا كه ما اطاعت از دولت می كنیم چون می ترسیم این حرف غیر واقعی و غیرمنطقی است به دلیل اتفاقاتی كه برای بهائیان ایران افتاده است، به جوانان بهائی پیشنهاد داده اند برای ورود به دانشگاه ها و دریافت شغل مناسب در ستون مذهب، دین "اسلام" را بنویسید آنها با وجود داشتن رتبه های اوّل در میان هزاران دانشجوی دانشگاه از این کار خود داری كردند. بهائی ها نمی ترسند و ما بیش از صد نفر زندانی در زندان های سیاسی در ایران داریم. و اطاعت ما از دولت از باور ما می آید چون در غیر این صورت هرج و مرج ایجاد می شود و گسیختگی و نابودی جامعه حتمی است. امّا نظر را باید گفت و اندیشه را باید مطرح نمود. توانائی انتقاد كردن را داریم امّا به روشی كه بتوانیم به جامعه خدمت نمائیم. عدم مداخله در امور سیاسیّه و احزاب سیاسی یکی از تعالیم خاصّ دین بهائی است و همزمان آنها را تشویق به وفاداری و صداقت و آرامش و روابط صادقانه با دولت ها و خدمت به هموطنانشان و بالا بردن شأن شهروندان خود می نماید.

بهائی بدنیا آمدیم

•چه چیزی شما را جذب به پذیرش دیانت بهائی نمود؟

بهائی بدنیا آمدیم از پدر و مادر بهائی، منشاء همۀ ادیان یكی است امّا آنچه دیانت بهائی به ارمغان آورده است اینست كه راه سوء تعبیر و تفسیر نصوص الهیّه را قطع می نمایند.

•آیا به خاطر بهائی بودن دچار مشكلات می گردید؟

این بستگی به میزان تشدّدِ شخص مقابل دارد، امّا ما در سطح شخصی تا به حال به خاطر بهائی بودن با هیچ مشكلی روبرو نشدیم و ما دوستان نزدیك غیر بهائی داریم.

•آیا سازمان ملل متحد دیانت بهائی را به رسمیّت شناخته است؟

نه تنها به رسمیّت شناخته اند بلكه یك صندلی در سازمان ملل متحد داریم و بهائی ها نمایندگان سازمان ملل متحد از طریق سازمان های غیردولتی در جامعۀ جهانی بهائی اند. و حضور ما در سازمان ملل متحد فقط برای دفاع از حق بهائی ها نیست بلكه برای همۀ انسان ها است. جامعۀ جهانی بهائی با همكاری ادارات سازمان ملل متحد برای پیدا كردن راه حل هائی برای مسائل مطروحۀ حقوق بشر و توسعۀ اقتصادی و انسانی می کوشد.

بهائیان كویتی

•بهائیان كویتی چند نفرند؟

نزدیك به صد بهائی كویتی از چند خانواده، در حالی كه بهائیان غیر كویتی تعدادشان بیش از همتایان كویتی خود هستند. و باید در اینجا تأكید كرد دیانت بهائی در مورد ملّیّت و نژاد اهمیتی نمی دهد زیرا ما بهائیان هندی و پاكستانی و ایرانی و افریقائی در كویت داریم.

•آیا بهائیان كویتی بهائیّت را به ارث برده و یا این كه قانع شده اند و آن را پذیرفته اند؟

برخی از آنها قانع و متقاعد شده اند و برخی دیگر از پدر و مادر خود به ارث برده اند.

•آیا آنها در اماكن خاصّی در كویت زندگی می كنند؟

مكان خاصّی برای زندگی آنها وجود ندارد و آنها در مناطق مختلف ساكن شده اند، می خواهم روشن سازم كه متمركز شدن در اماكنی كه فقط بهائی ها آنجا باشند ضدّ اصول تعالیم بهائی است چون دیانت بهائی مُنادی وحدت عالم بشر است در نزد بهائی ها فرق نمی كند كه همسایه شان بهائی یا غیر بهائی باشد و آنچه حدّ فاصل است نزد یك فرد بهائی نسبت به قضاوت كردن در حق دیگران این است كه تا چه اندازه در اصلاح جامعۀ خود كوشا هستند، و همچنین بهائیان دوستان خود را مطابق استاندارد دین آنها انتخاب نمی كنند، بلكه بر اساس شخصیّت ها و ایده ها و درك و اهداف آنهاست.

•آیا مشكلی در عبادات خود در كویت داشته اید؟

ما حدّ و اندازۀ خود را می دانیم و حركتمان مطابق شرایط اجتماعی و فرهنگی حاكم در كشور است، و می دانیم كه كشورهای اسلامی آیین بهائی را به رسمیّت نشناخته اند. امّا عدم اعتراف به رسمیّت شناختن ابعاد مختلفی دارد، در رفتار برخی سختگیرند و برخی معتدلند و برخی با مدارا برخورد می كنند. كمیِ تعدادمان در كویت ما را وامی دارد كه عجله به درخواست اماكن عبادت نكنیم، ما در خانه های خود خداوند را نیایش و ستایش می كنیم و نیازی برای مكان های عبادت نیست، باید روشن شود كه مفهوم جایگاه های عبادت در دیانت بهائی با جایگاه های عبادت در مسیحیّت و اسلام فرق می كند، عبادت در دیانت بهائی بیش از آن كه جمعی باشد یك فعالیّت فردی است و ما یك نماز در روز داریم و آن هم فردیست و نه گروهی.

ما مَشرِقُ الاَذکارِ بهائی که محلّ اجتماع مردم برای دعا و نیایش است در هر قاره از قارات جهان داریم.

در آسیا مشرق الاذكار موجود است در هند كه نزدیك ترین جائیست به ما برای عبادت، می خواهم توضیح بدهم مشرق الاذكار در دین بهائی مختصّ بهائیان نمی باشد هركس با هر دین و اعتقاد می تواند در آن به هر نوعی كه علاقه و اعتقاد دارد به دعا و نیایش با خالق خود بپردازد. برای روشن شدن موضوع توضیحی دیگر می دهم ما برای ادای نماز به مشرق الاذكار نمی رویم در مشرق الاذكار موعظه داده نمی شود و مناسك مذهبی اجرا نمی گردد بلكه اجتماع در آنجا برای نیایش و دعاست. اگر در هر نقطه ای از جهان اجازۀ ساختن مشرق الاذكار داده شود هیج اقدامی در آن نقطه نخواهیم كرد تا زمانی كه مطمئن شویم مردم آن منطقه اعتقاد راسخ به خدمت به جامعۀ خود طبق تعالیم دیانت بهائی دارند و بر اساس آن خواهان معبد بهائی در منطقۀ خویش برای اصلاح عالم و خدمت به بشریت شده اند. و نقش عبادت در دیانت بهائی فقط یك ساختمان نیست بلكه ناشی از فعالیّت های مجتمع بطور طبیعی است.

عدد بهائیان در خلیج كم است به همین دلیل برای اجازۀ ساخت مشرق الاذكار كوشا نیستیم. مرجع ما مؤسّسۀ بیتُ العدلِ اَعظم است مَقرّ این مؤسّسه بر روی دامنۀ کوه کرمل در بندر حیفا است. و بیت العدل اعظم فعّالیت های جامعۀ جهانی بهائی را هدایت می کند و هر از گاهی رهبران جهان را با پیام های خود برای ساخت جهانی خالی از تعصّب و مشكلات خطاب می فرمایند.

•آیا در آئین بهائی طبقۀ روحانیون وجود دارد؟

خیر، آئین بهائی دیانتی است فاقد طبقۀ روحانی به مفهومی که در اسلام و یا مسیحی و یا یهودی وجود دارد، امّا طبیعتاً افرادی وجود دارند كه اطلاعاتشان بیشتر از دیگران است، كه در نتیجه اقدام به نویسندگی كتب و ترجمه و یا سخنرانی می نمایند. شخصی به عنوان فتوى دهنده یا مفسّر نصوص و آیاتِ اِلهی نداریم و در عین حال دارای یک نظام اداری منظم مُنتَخَب برای ایجاد وحدت عالم انسانی هستیم. این را روشن نمایم كه كسی خود را برای انتخابات بهائی كاندید نمی كند بلكه هر فرد بهائی وظیفۀ وجدانی خود می داند که بدون نفوذ پذیری از دیگران کسانی را که به نظر او حائز بیشترین شرایط اخلاقی و معنوی هستند بطور محرمانه و سرّی انتخاب نماید و نیز کسی را نمی توان کاندیدای عضویّت این مؤسّسات کرد بنا بر این تبلیغات انتخاباتی و جبهه گیری حزبی وجود ندارد در واقع انتخابات بهائی یک صفت غیر سیاسی دارد.

امریكا و اسرائیل

•آیا واقعاً امریكا و اسرائیل پشتیبانی از بهائیان می كنند؟

اگر شما اشاره به گزارشات بین المللی می كنید این در مورد اقلیت های مظلوم در همه جای دنیا است و نه فقط مختصّ به بهائی ها.

•و آیا بهائی ها مورد اذیّت وآزار قرار می گیرند؟

در برخی از كشورها بله، مانند ایران كه در طول تاریخ دیانت بهایی همواره مورد آزار و اذیّت قرار گرفته اند و بهاییان ایران بزرگترین اقلیّت دینی این کشور را بعد از مسلمانان تشکیل می دهند و برای مثال نمونۀ آزار و اذیّت آن كه آنها از اسم نویسی در دانشگاه و یا كار كردن در مشاغل دولتی یا خصوصی ممنوعند. در یمن اخیراً از ناظران حقوق بشر (هیومن رایتس واتش) بیانیه ای صادرشده است كه ذكر می نماید علیه یك بهائی یمنی بعد از ١۴ ماه زندانی و شكنجه اتهاماتی ناروا زده شده است.

رئیس بهائیان در جهان كیست؟

ما افراد نداریم بلكه مؤسّسات داریم، امّا اگر شما از یك چشم انداز تاریخی می پرسید باید بگویم ما حضرت باب مُبشّر به ظهور حضرت بَهاءُالله داریم و سپس حضرت بهاءالله و بعد از وفاتشان، حضرت بهاءالله فرزند خود، عباس افندی (ملقب به عبدُالبَهاء) را به عنوان جانشین، انتخاب فرمودند. حضرت بهاءالله، در آئین خود اجازۀ تفسیر و تأویل آیات را تنها بر عهدۀ حضرت عبدالبهاء قرار داده اند. و حضرت عبدالبهاء در وصیّت نامۀ خود، نوۀ خویش، شوقی افندی (شوقی ربّانی) را كه در لندن صعود فرمودند به جانشینی خود انتخاب فرمودند. و بعد از صعود و وفات حضرت شوقی افندی افراد نبودند بلكه مؤسّسات و بیتُ العَدلِ اَعظَم الهی برترین نهاد مؤسّسات بهائی است كه مصون از خطا است. و در هر كشوری محفل روحانی ملّی برای ادارۀ شؤون بهائیان موجود است.

آیا بهائیان كویت محفل روحانی دارند؟

بله

•و آیا مسؤول آن شخص كویتی است؟

محفل متشكل از نه نفر اعضاء است، و محفل به ادارۀ امور بهاییان به شکل اداری و اجتماعی و دینی می پردازند و به عنوان کانال ارتباطی میان نهادهای محلی، ملی و بین‌المللی عمل می‌کند. محفل‌های روحانی محلی همچنین اختیارات لازم را به افراد برای انجام خدمات محلی مانند امور آموزشی، انتشارات، ترویج تعلیمات بهایی، مشاوره اقتصادی، اجتماعی و ازدواج اعطاء می کنند. به طور خلاصه، محفل‌ها نقش پیشرفت و ادارۀ امور جامعۀ بهایی را بر عهده دارند و برای تشكیل محفل شرط نیست كه جای خاصّی داشته باشند، چنانچه انتخابات بهائی هر سال یك بار برگزار می شود.

•بهائیان در عالم چند نفرهستند؟

ما نظر به ارقام نمی كنیم، بلكه ما در مراحل ساخت یك جامعۀ جدید و یك دنیای جدید هستیم و در نتیجه هر شخص در این زمینه با ما كار كند از نظر ما او بهائی است حتى اگر آن شخص بهائی نباشد.

•در جهان كجا بزرگترین جامعه بهائی وجود دارد؟

بزرگترین جامعۀ بهائی در ایران وجود دارد، و در هند و امریكا و بنگلادش و مصر و امریكای جنوبی البته جامعه های بزرگ دیگری هم وجود دارند، آئین بهائی د ر بسیاری از نقاط جهان پیروانی دارد.

•مهم ترین اعیاد بهائیان كدامند؟

عید نوروز، نخستین روز از سال بهائی است، عید رضوان در ۲١ آپریل روز اظهارِ امرِ علنی حضرت بهاءُالله و روز تولد حضرت بهاءالله و تولد حضرت باب و عید بعثت حضرت باب و همچنین مواردی دیگر.

•معروف ترین شخصیّت های بهائی از لحاظ سیاسی یا هنری كدامند؟

ما شخصیّت های سیاسی نداریم چون مبدأمان وحدت است. سیاست نیازمندِ اقدام در حمایت از یک حزب یا گروه خاص است.

•آیا این به این معناست كه آنچه در مورد وابستگی محمود عباس (ابو مازن) رئیس تشكیلات فلسطینی به بهائیّت گفته می شود درست نیست؟

البته درست نیست، امّا از چهره های فنی و هنری نوازندۀ ترومپت دیزی گیلیسپی و در مصر نقاش هنرمند جناب حسین بیكار بودند.

•نام كتاب بهائی چیست؟

همه آثار حضرت بهاءالله از نظر ما مقدس است و نزدیک به یک صد کتاب است و یك كتاب بنام كتاب اقدس است كه به زبان عربی نازل شده است و این كتاب شامل حدود و احكام و نصائح اخلاقی و وضعیّت شخصی مانند ازدواج و طلاق است و کتاب دیگری به نام کتاب ایقان كه دربارۀ مفهوم تداوم هدایت خداوند به بشریّت است، و همچنین مجموعۀ بزرگی از ادعیه و مناجات ها موجود است.

•آیا مادر بهائی آزادی انتخاب دین را به اطفال خود می دهد یا آنها را وادار به قبول دیانت بهائی می نماید؟

هر مادری مشتاق تعلیم آنچه را که در دینش آمده به فرزندانش است، مانند ارزش های اخلاقی و معنوی و روحانی و در این زمینه مادر بهائی هیچ تفاوتی با دیگر مادران ندارد و همچنین نقش پدر بهائی در آموزش فرزندان مانند مادر است. ما كلاس هائی برای اطفال بهائی بنام درس اخلاق داریم كه از سن شش سالگی شروع می شود.

اّما مسألۀ مُلزَم كردن كودكان به بهائی بودن، در دین بهائی یكی از وظائف هر فرد این است كه پس از رسیدن به سن بلوغ باید خود و بدون تقلید از دیگران حتی پدر و مادر خود، به جستجوی حقیقت پرداخته و عقاید خود مانند دین را انتخاب نماید. بگذارید با صداقت بگویم اگر مسیر دیگری غیر از بهائیّت انتخاب نماید البته باعث ناراحتی برای پدر و مادر خواهد شد امّا این دلیلی برای قطع رابطه نخواهد بود.

•آیا صحبتی در آخر دارید؟

ما نزدیك به شصت سال در كویت هستیم و ابداً در سیاست داخل نمی شویم و هدفمان خدمت به جامعه است و حکومت كویت این را می داند، و ما احساس یك بخشندگی بیشتر از قِبَلِ سازمان های دولتی می كنیم گرچه امیدواریم که اموری مربوط به مسائل شخصی مانند ارث و ازدواج و طلاق به موجب اصل حقوق بشر عمل شود.

ایمان به بهشت و جهنم داریم امّا با تفسیری خاصّ

(الرّأی) سؤالی را مطرح می نماید در مورد آنچه گفته می شود كه بهائیان مُنكر بهشت و جهنم و وجود فرشتگان و معجزات پیامبران هستند؟ و پاسخ این است: بسیاری تصوّرات غلط در مورد بهائی ها تصوّر شده که بر اساس چنین و چنان شنیدم است، امّا كسی كه می خواهد حقیقت را بداند باید تحرّی حقیقت نماید و واقعیّت را از منابع خود و از طریق اعتقاد منطقی بررسی نماید.

قطعاً بهشت و دوزخ و پاداش و مجازات را باور داریم، امّا تفسیر ما از مفاهیم بهشت و جهنم با برخی تفاسیر اسلامی متفاوت است، بهشت را می توان به نوعی حالت نزدیکی به پروردگار و جهنم را دوری از خدا دانست، در نظر ما بهشت یك احساس است بیشتر از آن كه یك چیز ملموسی باشد امّا ما معتقدیم كه یك بدن و روح وجود دارند و جسم می میرد و روح باقی می ماند.

بهائیان در ماه (مارچ) روزه می گیرند

(الرّأی) سؤال نمود بهائیان چه زمانی روزه می گیرند؟

پاسخ این بود: در تقویم بهائی سال به ١٩ ماه تقسیم شده و هر ماه ١٩ روز است و در ماه مارچ روزه می گیریم و سال بهائی از ۲١ آپریل آغاز می شود و نام ماه های بهائی به زبان عربیست و این چنین است: شَهرُ البَهاء، شهرُ الجَلال، شهرُ الجَمال، شهرُ العَظمة، شهرُ النّور، شهرُ الرّحمة... اِلی آخِر، و ماه آخر به نام شهرِ عَلاء است كه ماه صیام است.

قبلۀ بهائیان در عکاست و نه در مكّه

و به سؤال از بهائیان كه چرا حج شما مكّه نیست؟

پاسخ دادند: بهائیان به اسلام احترام می گذارند امّا یك مسلمان نیستند، دیانت بهائی دینی مستقل است، همچنین احترام به مسیحیت می گذاریم امّا مسیحی نیستیم. صعود و وفات حضرت بَهاءُالله در شمال عكّا واقع شد و مَرقد ایشان در همان جا استقرار یافت و امروز قبلۀ جامعۀ جهانی بهائی است.

نظر خود را بنویسید