×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

آخرین مقاله از 200 مقالۀ آقای مایکل کرتوتی به مناسبت دویستمین سالگرد ولادت حضرت بَهاءُالله، با عنوان «پایان سفر»، با توضیحی از سایت نقطه نظر
1398/03/07

آخرین مقاله از 200 مقالۀ آقای مایکل کرتوتی به مناسبت دویستمین سالگرد ولادت حضرت بَهاءُالله، با عنوان «پایان سفر»، با توضیحی از سایت نقطه نظر

دوستان و همراهان بسیار عزیز

همان طور که در دو سال اخیر ملاحظه فرمودید، سایت نقطه نظر مبادرت به ترجمۀ 200 مقاله از آقای مایکل کِرتوتی ‌(Michael Curtotti) از سایت ایشان به آدرسِ:
//beyondforeignness.org/ نمود. آقای کِرتوتی طبق قرارشان 200 مقاله را همزمان با دویستمین سالگرد ولادتِ پُرشکوهِ حضرت بَهاءُالله در 22 اکتبر 2017 به اتمام رساندند، ولی ترجمۀ مقالات و ویرایش و آماده سازی آن برای انتشار در سایت نقطه نظر تا حال طول کشید. از جمله عللِ این تأخیرِ طبیعی- علاوه بر ترجمۀ کلِّ هر مقاله- یافتنِ اصل نصوص مبارکه و بیانات و مطالبِ مندرج در مقالات به زبان اصلی بود که به همّتِ والای مترجم عزیز آقای مهرداد جعفری انجام شد. از عللِ دیگر تأخیر، ویرایشِ یک یک مقالات و نیز اِعراب گذاریِ نصوص عربی و آوردن مضمون آنها به فارسی- از جمله با مقایسۀ متن انگلیسیِ آثار- و نیز اِعراب و معنی لغات مشکل در مقالات بود.

اینک که این مهمّ مصادف با شبِ هفتادم نوروز 1398 سالگرد صعودِ محبوبِ اَبهیٰ به انجام رسیده، سایت نقطه نظر امیدوار است دوستان و خوانندگان عزیز از خواندن مقالات مزبور مسرور گشته حظِ روحانیِ موفور برده باشند. در چنین شبِ مقدّسی آرزو دارد کُلّ مؤیَّد به این تأکیداتِ معهدِ اَعلیٰ در پیام ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ به مناسبت یومِ عهد و میثاق حضرت عَبدُالبهاء، مُبَیِّن و جانشین منصوصِ اَبِ حنونشان، گردیم که می فرمایند:

«تنها سه سال به صدمین سال صعود مولای حنون [حضرت عَبدُالبَهاء] باقی مانده تا بهائیان در سراسر عالم گردِ هم آمده مسافتی را که در اوّلین قرنِ عَصرِ تکوین طیّ نموده‌اند به یاد آرند. امید آن که عزیزانش، فرداً و جمعاً، به تدریج و روز به روز، متزایداً تجسّمِ بارزِ نصایحِ مبارک گردند: در امر مبارک متّحد و بر میثاق راسخ و استوار باشند؛ از تهمت و افترا احتراز جویند و هرگز به مذمّت دیگران لب نگشایند؛ بیگانه نبینند بلکه همه را اعضای یک خاندان شمرند؛ نظرات مختلف و آرای متضاد را کنار گذارند و در طلب مقصدی واحد و هدفی مشترک کوشند؛ حُبِّ جَمالِ مبارک چنان بر جمیع اعضا، اجزا و ارکان‌شان مستولی گردد که اثری از اِلقائاتِ عالَمِ بشری باقی نماند؛ در تبلیغِ اَمرُالله به دل و جان و در نهایتِ اِتّحاد و اِتّفاق قیام نمایند؛ صَفاصَف به پیش روند، متّحداً متّفقاً مُعین و ظَهیرِ یکدیگر شوند؛ به حُسنِ اَخلاق، استقامت، قدرت و صَلابَت مُزَیَّن گردند؛ قدرِ این آیینِ نازنین را بدانند، به موجبِ تعالیمِ آن حرکت و سلوک نمایند، سبیلِ مستقیم بپیمایند و آن را به مردمان بنمایند.

در حقّ فرد فرد شما دعا می‌کنیم که به تحقّق والاترین منویّات مولای محبوب توفیق یابید.
اِمضا: بیت العدل اعظم» (ترجمه)

سایت نقطه نظر: //noghtenazar.org/
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پایانِ سفر (۱)

نوشتۀ مایکل کِرتوتی ‌(Michael Curtotti) (۲)

۲۳ اکتبر ۲۰۱۷
ترجمۀ مهرداد جعفری

حال آخِر سفر رسیده که حقیقتاً قابل تصوّر نیست که به چنین نتیجه ای رسیده. یکی از نتایج بسیار شیرین حاصله از این سفر این بود که بسیاری از یارانِ اِلهی و دوستان متّفقاً گِردِ هم آمده و دویستمین سال تولّد حضرت بَهاءُالله را جشن گرفتند. مشاهدۀ درخشیدن نورِ مَحَبَّتِ حقیقیِ حضرت بَهاءُالله در چهرۀ تمامی پیروانِ اَمرِاِلهی [دیانت بهائی] شاهد آن است که تا چه حَدّی جمعاً مایلند مراتب سپاس و قدردانی خویش را برای آنچه که حضرتشان برای بندگان خویش مُیسّر فرمودند به درگاهِ مبارکشان تقدیم نمایند. مشاهدۀ تقدیمِ مَحَبَّتِ حقیقی بی شماری با اعمال و رفتاری خَلّاق و بی نظیر به در گاهِ مبارکشان به مناسبتِ جشنِ دویستمین سال باعث شَعَف و سُرورِ بی نظیر فراوان در قلوب عُشّاقِ اِلهی است.

در ابتدای شروع این مَشروع تصوّر بر تشابه آن با یک سفر در نظر نبود ولی عزیزی آن را مشابهِ زیارتی روحانی دانسته که بسیاری از نفوس در قرونِ وُسطیٰ برای رسیدن به مَحَلّی مقدّس به خود هموار می نمودند. نظرگاه بسیار زیبائی است که هر نفسی در این سفر تجربیات شخصی خویش را جمع آوری می نماید. گرچه از جهتی امورِ روزمرّه در طول این «سفر» ادامه داشت ولی احساس می شد که به موازت آن سفری روحانی هم انجام می گیرد که آستانۀ شروع آن سفر روحانی توجّه به تعالیم و اَحکامِ اِلهیّه می باشد. دو خط موازی که طول این سفر ادامه یافت.

یکی دیگر از عزیزان که دستی در نوشتن داشت اشاره نمود که در این سفر قبل از هر نفسی نویسندۀ مقالات بمراتب بِنَفْسِه بهرۀ روحانی خواهد برد. در حقیقت آنچه که در این مورد گفته شده واقعیّتِ مَحض است زیرا جمع آوری و قلمی کردن این مقالات بِنَفْسِه باعثِ اِهتزاز و ترّقیِ روحانی نویسنده گردیده. تأمّلی روزانه در حیات و تعالیم حضرت بَهاءُالله یکی از اُمور مُکتَشَفۀ حیرت انگیز نویسنده بود. جهان امروزه مَملو از جذّابیّت های زیادی است که اثراتی منفی در توجّه و تمرکز به حقیقت انسانی به وجود می آورد. در طول این مسیر همهمۀ دیوانه وار دنیا و مشغولیّت آن امری بود که بدون آن که بدانها تمرکز و توجّهی بشود، بخودی خود محو می گردید و چون شَبَحی از بین می رفت. قوائی نبودند که بتواند باعث دوری از هدف اصلی گردد زیرا عامل اساسیِ مُحرِّکۀ چنین نوشتاری پی بردن بیش تر به زیبائی ها و شیرینی های تعالیمِ نازلۀ حضرت بَهاءُالله بود.

توانِ ایمانی حاصله از مَحَبَّتِ حقیقی به نَفْسِ مبارکِ حضرت بَهاءُالله باعث ایجاد احساس بُهْت و حیرتی گردید که با عُمق و پیچیدگی و ارتباط انسانی در این سفر مرحله ای از دست آوردهای حیات از تعلیمِ مبارک گردید. به نظر چنین می رسد که هر یک از نوشتارها و مقالات تنها به مانند پُر نمودن جام بسیار کوچکی از بَحرِ زَخّارِ تعالیمِ اِلهیّۀ حضرت بَهاءُالله می باشد.

همان طوری که هر یک از نوشتارها پیش می رفت احساس حقارت در یافتن کلمات مناسب که بتواند حَقِّ مطلب را ادا نماید بیش تر و بیش تر غلبه می کرد. البتّه می توان گفت که فقط استنباطی بشری از تعالیم حضرت بَهاءُالله بوده که در واقع نخواهد توانست حقائقِ مَودَعه در تعالیمِ مبارک را آن طور که شایسته است ادا نماید. هر یک از مقالات به نحوی یادآور شرایطِ حیات زمانی و مکانی نویسنده می باشد. در نهایت تأسّف این مقالات غنای فکری دسته جمعی تمامی افراد را ندارند و حتّی نتیجۀ دقّت های اَفکارِ میلیون ها نفوس را که لازمۀ مقالاتی پُربار و مفید تر است ندارند.

فیلم مستندی که اخیراً به مناسبت دویستمین سال تولّدِ حضرت بَهاءُالله به نام «نوری برای عالَم» //www.bahai.org/light-to-the-world/fa منتشر شد باعث سُرور و شادیِ حقیقیِ قلب گردید. شنیدنِ صداها و افکارِ بسیاری از همنوعانم در سراسرِ جهان گویایِ درکی از حضرت بَهاءُالله به طریقی است که هیچ صدای تنهایی هرگز نمی تواند به آن دست یابد. استنباط دسته جمعی ساکنین زمین از زیبائی تعالیم حضرت بَهاءُالله بِنَفْسِه شاهدِ اهمّیّت مقام و آثار حضرتشان می باشد.

امید چنان است که هدف اوّلیه این اقدام امکاناتی بیشتر را فراهم آورد که پیام شفابخشِ اِلهی به تعداد بیش تری از بندگانی که هنوز به سَمعِشان نرسیده برسد و آن هنگام است که می توان گفت امری موفّقیّت آمیز بوده.

سپاس و امتنان نویسنده باید به حضور بسیاری تقدیم گردد که در طیِّ این سفر همراهی نمودند و بسیاری با بیانات دلگرم کننده نویسنده را به ادامۀ راه تشویق نمودند و یا بسیاری مقالات را با دیگر دوستانشان شریک نمودند و یا از اَعماقِ قلب به اِقبال آنان شتافتند. مَحَبَّت و توجّه تمامی این دوستان که به نحوی کمک نمودند باعث تشکر فراوان است. دوستانی مانند گِلن لیتل (Glen Little) که در بسیاری از مواقع اشتباهات نوشته شده را در مقالات متذکّر گردید. مهرداد جعفری که تقبّل نموده مقالات به زبان فارسی برگردانده شود و در تارنمای (//noghtenazar.org/) و دیگر تارنماها انتشار یابد. دُنیا اِقراری که در حدّی عالی دو نقاشی برای دو مقاله از روی مَحَبَّت را به اِتمام رساندند- کِیت پاجت (Kate Padget) که تصاویر زیبائی از مقامات موجودۀ بهائی در حیفا ارسال نموده- مهمّ تر باید از همسر گرامی رانجانا (Ranjana) سپاس مخصوص نمود که در طول سفر مستمراً یار و یاور بودند و مَراحِم و مَحَبَّتِ ایشان تماماً در طول سفر محسوس بود.

حال هنگام آن است که تأمّلی نمود که شاید غفلت عدم توجّه به سلامتی از دست رفته بازیابد تا بتوان خدمتی دیگر در آینده تقدیم نمود.

مسلّماً چنین سفری خاتمه نخواهد یافت زیرا با رسیدن به این اِنتها شاهدِ قُلَلِ دیگری خواهیم بود که در اُفق ظاهر می شود. مانند آنچه که به زیبائی جناب جورج تاونزند در این مورد بیان نموده //noghtenazar.org/node/1645

«و هنگامی که... دستیابی به هدف انجام گرفت... آنچه که برای خادمِ درگاهت باقی می ماند سفری مُجدّد است که همواره ادامه می یابد.» (ترجمه)

پاورقی ها:
توجّه: برای «محفوظ بودن حقّ چاپ» به اصل مقاله به انگلیسی مراجعه فرمائید.
(۱). این مقالۀ شمارۀ ۲۰۰ نویسنده می باشد.
(۲).مایکل کِرتوتی به مناسبت جشن دویستمین سالگرد تولّد مبارک حضرت بهاءالله که در ۲۱\۲۲ اکتبر ۲۰۱۷ برگزار می گردد تعهّد شخصی نموده که تا آن روز ۲۰۰ مقاله در مَواضیع مختلفۀ دیانت بهائی بنویسد. برای اصل این مقاله ها به: //beyondforeignness.org/ مراجعه فرمائید.

نظر خود را بنویسید