×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

مقدمه مقالات شش گانه
1385/04/14

انسان امروز نه تنها با انسان هزاران سال پیش ، بلكه با انسان صد سال و حتی ده سال پیش تفاوت فراوان دارد. نوع انسان مراحل متعد را در مسیر تكامل پیموده است واكنون به دوران بلوغ خود نزدیك می شود .
روزگاری تمام قوای انسان صرف بقای او می شد . پیشرفت علم سبب شد به تدریج انسان ها وقت آزاد بیشتری پیدا كنند و فكرشان صرفا ازحفظ بقا فراتر رود . در طی قرون و اعصار قوای فكری و روحانی بشر افزایش یافت . از زمانی كه خط به وجود آمد تا همین دهه های اخیر، تنها گروه اندكی از مردم سواد خواندن و نوشتن داشتند و همانها بودند كه هدایت فكر انسان ها رادر اختیارخودداشتند. مردم برای آگاهی از تاریخ ، كتب مقدسه ، علوم و غیره چاره ای جز مراجعه به این افراد باسواد نداشتند .
امروزه اكثر انسان ها باسواد و تحصیل كرده هستند . حتی اگر بی سواد باشند ، به قدری از رسانه های گروهی اطلاعات و آگاهی كسب می كنند كه دانشمندان پیشین از آن محروم بودند . در نتیجه قوای فكری و روحانی بشر رشد بی سابقه ای یافته است . بنابراین امروز دیگر دوران تقلید به سر آمده و هر فردی خود می تواند و باید در جستجوی حقیقت باشد؛ به گفته دیگران اكتفا نكند و بكوشد خود قضاوت كند و تصمیم بگیرد .
البته صحیح است كه ما در جهانی زندگی می كنیم كه به قدری دانش و معارف بشری گسترش یافته است كه یك فرد نمی تواند در همه رشته ها تخصص یابد و همین امر ممكن است باعث شود كه افرادی فكر كنند كه خودشان نمی توانند حقایق را پیدا كنند . اما حداقل هر انسانی می تواند سوالاتی بپرسد ، برای یافتن پاسخ آن ها به منابع گوناگونی چون تجارب شخصی خود ، مشاهدات خویش ، منابع اطلاعاتی متنوع و متخصصین متعدد رجوع كند و در نهایت ، با مقایسه و تحلیل و نقادی آن ها تصمیم بگیرد ، مخصوصأ در زمینه های مربوط به اعتقادات اساسی كه بر تمام زندگی و رفتارهای ما تأثیر می گذارد و سرنوشت ما را رقم می زند .
با مراجعه به همه ادیان الهی می توان دریافت كه در هیچ دینی تقلید در اصول اعتقادات مقبول نبوده است . همه پیامبران مردم را دعوت كرده اند كه در شناسایی خداو پیامبران شخصأ تحقیق و تفحص كنند . ایشان همیشه كسانی را كه در این مورد به تقلید از آباء و اجداد و علمای دینی خود پرداخته اند نكوهش نموده اند . وقتی حضرت محمد (ص) رسالت خود را اعلان فرمودند چه كسانی از ایمان به ایشان محروم شدند؟ آنان كه گفتند ما دین آباء و اجدادی خود را رها نمی كنیم ، آنان كه از علمای دینی خود كسب تكلیف كردند . در زمان هر پیامبری وضع چنین بوده است .
اكنون بیش از صد و پنجاه سال از زمانی كه پیامبری جدید به نام حضرت بهاءالله رسالت خود را به عالم انسانی اعلان نمودند می گذرد . چند نفر از اهل ایران شخصأ در مورد دیانت جدید تحقیق كرده اند؟ آیا درست است كه انسان امروز هم مثل زمان حضرت رسول اكرم چون مشركین به دین آباء و اجدادی خود و چون اهل كتاب به علمای مذهبی خود اقتدا كند؟ یا باید خود در مورد حقانیت این دین جدید تحقیق نماید؟ مسئولیت ایمان و عدم ایمان ما را در درگاه خداوند هیچكس دیگری جز خود ما به عهده نخواهد گرفت .

نظر خود را بنویسید