سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
مژده- بِشاراتِ حضرت بهاءُالله (۱)
نوشتۀ مایکل کِرتوتی (Michael Curtotti) (۲)
۱۸ می ۲۰۱۷
ترجمۀ مهرداد جعفری
مژده ای تازه- بِشارات- یا در زبان انگلیسیِ قدیم- انجیل. که در زبان عربی هم «بِشارت» گفته می شود.
لوحِ مُبارکِ «بِشاراتِ» حضرت بهاءُالله مجموعه ای از تعالیم است که هدفش اصلاحِ عالَم و مخاطبین این تعالیم عالَمِ بشریّت است.
حضرت بهاءُالله نتیجۀ محو و از بین بردن احکام قدیمۀ زیر را بشاراتی حقیقی برای بشر محسوب فرمودند. اِلغای احکام زیر:
«حکمِ جِهاد، حکمِ عدمِ معاشرت با اَحزابِ عالَم، حکمِ مَحوِ کتب»
بطور کلّی تعدادِ چهارده بشارت در این لوح مبارک نازل گردیده. در زیر تعدادی از این بشارت ها بطور خلاصه ذکر گردیده که بعضی از آنها انعکاسی از نظرات شخصی نویسنده است. مسلماً بهترین نتیجه را هر نفسی قادر است مستقیماً از متنِ لوحِ مبارک بِنَفسِه درک نماید.
اوّلین بشارت حکمِ مَحوِ جِهاد است. (۳) (بشارتی که هنوز به قلب و ذهن بسیاری نرسیده ولی نهایتاً خواهد رسید.)
دوّمین بشارت مُعاشرت با تمامِ نفوسِ بشری به رَوح و رَیحان [شادی و رحمت و راحت و مهربانی] است.(۴) (جنگ ها هنوز ادامه دارد امّا فِی الواقع روزی دوستی جای تنفّر را خواهد گرفت.)
بشارتِ سوّم بشارتِ انتخاب زبانِ واحد است برای عالمِ بشریّت. (۴) (که همگان می توانند در منازل خود و یا در هر نقطۀ دنیا با تمام نفوسِ خانوادۀ بشری لذّتِ مصاحبه و مکالمه را احساس نمایند.)
ششمین بشارت حُکمِ صلحِ عمومی است- «لابُدّ بر این است مجمع بزرگی در اَرض برپا شود» که دربارۀ صلحِ اَکبر مشورت و آن را برای همیشه مستقر نمایند. (۶)
«لابُدّ بر این است مَجمَعِ بزرگی در اَرض برپا شود و مُلوک و سَلاطین در آن مَجمع مُفاوضه [گفتگو و مذاکره] در صلحِ اَکبر نمایند و آن اینست که دُوَلِ عظیمه برای آسایشِ عالَم به صلحِ محکم مُتشبِّث شوند.» (۷)
بشارتِ هفتم- زمامِ اَلبِسه [لباس و پوشش] و ترتیبِ لِحا [ریش] و اصلاح آن در قبضۀ اختیارِ عِباد گذارده شده. حضرت بهاءُالله می فرمایند انسان باید به «کمالاتِ انسانی» مُزیّن گردد. (۸)
بشارتِ دهم- اِلغاءِ حُکمِ مَحوِ کتب است. (۹)
بشارتِ یازدهم- تحصیل علوم و فنون از هر قبیل جائز ولکن علومی که نافع است و سبب و علّت ترقّی عباد است. (10)
سیزدهمین بشارت- اُمورِ ملّت مُعلّق است به رِجالِ بیتُ العَدلِ اِلهی، ایشانند اُمَناءُاللهِ بَینَ عِبادِه وَ مَطالِعُ الاَمرِ فی بِلاده. (۱۱) (۱۲) [مضمون به فارسی: اعضای بیت العدل اعظم، مرکز جهانی بهائی که امین های خدا هستند بین بندگانش و مَطالعِ اَمر در شهرهایش.]
تنها یک نکته است که حضرت بهاءُالله از پیروانشان می خواهند مراعات نمایند و آن این که هر یک از آحادِ بشری حامی یکدیگر باشند تا:
«نارِ بَغضا [آتش کینه و دشمنی] که در صُدورِ [سینه های] بعضی از اَحزاب مُشتعل است به آبِ حکمتِ اِلهی و نصائح و مواعظِ رَبّانی ساکن شود و نورِ اِتّحاد و اِتّفاقْ آفاق را روشن و منوّر نماید. (۱۳)
پاورقی ها:
توجّه: برای «محفوظ بودن حقّ چاپ» به اصل مقاله به انگلیسی مراجعه فرمائید.
(۱). این مقالۀ شمارۀ ۴۲ نویسنده می باشد.
(۲). مایکل کِرتوتی به مناسبت جشن دویستمین سالگرد تولّد مبارک حضرت بهاءالله که در ۲۱\۲۲ اکتبر ۲۰۱۷ برگزار می گردد تعهّد شخصی نموده که تا آن روز ۲۰۰ مقاله در مَواضیع مختلفۀ دیانت بهائی بنویسد. برای اصل این مقاله ها به: //beyondforeignness.org/ مراجعه فرمائید.
(۳). اَلواحِ جَمالِ اَقدَسِ اَبهیٰ نازله بعد از کتاب اَقدس، بشارات، صفحۀ ۱۰.
(۴) و (۵). ایضاً.
(۶). ایضاً، بشارت ششم.
(۷). اَلواحِ جَمالِ اَقدَسِ اَبهیٰ نازله بعد از کتاب اَقدس، لوحِ مقصود، صفحۀ ۹۵.
(۸). ایضاً، بشارت ششم.
(۹). ایضاً، بشارت دهم.
(۱۰). ایضاً، بشارت یازدهم.
(۱۱). ایضاً، بشارت سیزدهم.
(۱۲). اَلواحِ جَمالِ اَقدَسِ اَبهیٰ نازله بعد از کتاب اَقدس، کلماتِ فردوسیه، صفحۀ ۳۰-۴۶.
(۱۳). ایضاً، لوح مبارک بشارات، بشارت پنجم.
نظر خود را بنویسید