سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
پرودگار چه ساخته است ـ ۲۴ می ۱۸۴۴ (۱)
نوشتۀ مایکل کِرتوتی (Michael Curtotti) (۲)
۳ ژوئیۀ ۲۰۱۷
ترجمۀ مهرداد جعفری
امروزه نوع بشر دوران بسیار هیجان انگیزی را پشت سر می گذارد. گسترش و پیشرفت امور مادّی بشر در این ایّام بدون دلیل نیست. آیا بشر امروزه حقیقتاً معتقد است بر این که نفوسی که در دوران قبل از نسل حاضر زندگی می کردند قادر نبودند آنچه را امروزه انجام می گیرد انجام دهند؟ تاریخ نشان داده که در طول قرون تمدّن های بسیاری بوجود آمده ولی هیچ کدام از آنان نتوانستند از حیطۀ تمدن کشاورزی خارج گردند.
تنها در این زمان است که جامعۀ بشری وارد دوران جدیدی از حقیقت حیات خویش گردیده و این امر بدون دلیل نیست. دلیلی بمراتب عظیم تر از تمامیّت نوع بشر.
در سال ۱۸۴۴ م. در شیراز حضرت نقطۀ اولی، باب، مُبشِّرِ اَعظمِ حضرت بهاءُالله به این بیانات ناطق:
«راز و اسرار یومُ الله که خواهد آمد امروز مکشوف نیست طفل تازه متولّد آن روز مقامش از بالغین این امر ارجمندتر است و جاهلِ آن ظهور درجه اش از عالِمِ این روز بالاتر.» (3)
مدّتی کوتاه قبل از این واقعه در سمت دیگر کرۀ زمین در تاریخ ۲۴ می ۱۸۴۴ در همان روزِ اِظهارِ اَمرِ حضرت باب، ساموئل مورس (Samuel Morse) مخترع تلگرام پیامی از واشنگتن به بالتیمور مخابره نمود. این پیام که از کتاب مقدّس [تورات، سِفرِ اعداد، باب 23، آیۀ 23] گرفته شده به این مضمون بود:
«پروردگار چه ساخته است؟» (What hath God Wrought?)
//beyondforeignness.org/wp-content/uploads/2017/07/What-Hath-God-…
The message received from Baltimore – confirming that the message had been received at the other end.
در همان ایّام بعد از اِظهارِ رسالتِ خویش، حضرت باب بعد از حَصر در بیتِ خویش نهایتاً در کوه های شمال غرب ایران فرستاده و محبوس گردیدند و علیرغم این صدمات توانستند اُمُّ الکِتابِ دیانتِ خویش یعنی کتاب «بیان» را نازل فرمایند.
در این کتاب و دیگر آثار خویش به حضرت بهاءُالله به عنوان «مَنْ یُظهِرُهُ الله» [کسی که خدا او را ظاهر می کند] اشاره فرمودند.
حضرت باب به یکی از حواریون (حروفِ حَیّ) خویش بشارت دادند که در طول حیاتْ سعادتِ ملاقاتِ مَنْ یُظهِرُهُ الله را خواهد داشت و به یکی دیگر بشارت دادند که وی رو در رو به حضورِ مَنْ یُظهِرُهُ الله مُشرّف خواهد شد. به مُلّا حسین فرمودند که رمزی در شهر طهران (محلّ تولّد حضرت بهاءُالله) است که در شیراز (اشاره به نفسِ مبارکِ خودشان) و مَکّه (اشاره به حضرت محمّد) نیست. در حالی که در قلعۀ دور افتادۀ ماه کو محبوس بودند به یکی دیگر از حَواریون خویش فرمودند که مَنْ یُظهِرُهُ الله را در شهر کربلا زیارت خواهد نمود. (4)
گرچه حضرتِ باب بِنَفسِه در ایّام حیات خویش مَنْ یُظهِرُهُ الله را ملاقات نفرمودند ولی بیانات زیر از آثار ایشان دربارۀ مقام مَنْ یُظهِرُهُ الله می باشد.
«اِنَّنیٖ اَنَا اَوَّلُ عَبدٍ قَدْ آمَنْتُ بِهٖ وَ بِآیاتِهٖ.» [مضمون به فارسی: بدرستی که من اوّلین بنده ای هستم که به او و به آیاتش ایمان آوردم.]
«بیانْ از اوّل تا آخِرْ مَکمَنِ جمیعِ صفاتِ اوست و خزانۀ نار و نورِ او.»
«نطفۀ یک سالۀ ظهورِ بَعدْ اَقویٰ است از کُلِّ مَنْ فِی البَیان.» [مضمون به فارسی: قوی تر است از کلّ آنانی که در بیان هستند]
«جمیعِ بَیانْ وَرَقی [برگ درختی] است از اوراقِ جَنّتِ او.» (5)
این بیانات حضرت باب به عربی و فارسی بصورت آهنگی بسیار زیبا ساخته شده که می توان در منبع اصلی این مقاله به زبان انگلیسی برای شنیدن مراجعه نمود. [در اینجا: //www.youtube.com/watch?v=o4-NeRSIAZ4&feature=youtu.be]
پاورقی ها:
توجّه: برای «محفوظ بودن حقّ چاپ» به اصل مقاله به انگلیسی مراجعه فرمائید.
(۱). این مقالۀ شمارۀ ۸۸ نویسنده می باشد.
(۲).مایکل کِرتوتی به مناسبت جشن دویستمین سالگرد تولّد مبارک حضرت بهاءالله که در ۲۱\۲۲ اکتبر ۲۰۱۷ برگزار می گردد تعهّد شخصی نموده که تا آن روز ۲۰۰ مقاله در مَواضیع مختلفۀ دیانت بهائی بنویسد. برای اصل این مقاله ها به: //beyondforeignness.org/ مراجعه فرمائید.
(۳). مَطالِعُ الاَنوار، صفحۀ ۷۵.
(۴). کتاب قرنِ بَدیع، صفحۀ ۸۸.
(۵). کتاب قرنِ بَدیع، صص: ۹۱، ۹۲.
نظر خود را بنویسید