سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
لوحِ کَرمِل- منشورِ مرکزِ اداری و روحانیِ دیانتِ بَهائی (۱)
نوشتۀ مایکل کِرتوتی (Michael Curtotti) (۲)
۲۰ اکتبر ۲۰۱۷
ترجمۀ مهرداد جعفری
حضرت شوقیِ رَبّانی، ولیِّ اَمرِ دین بهائی //www.noghtenazar.org/node/1644
با درایتِ خاصّ خویش «لوحِ مبارکِ کَرمِل» را به عنوان یکی از منشورهای دیانت بهائی محسوب فرمودند. این لوحِ مبارک بخصوص در مورد استقرار و گسترش مرکز اداری و روحانی بهائی در دامنۀ کوهِ کَرمِل از اهمیّت خاصّی برخوردار است. «لوحِ کَرمِل» را حضرت ولیِّ اَمرُالله «منشورِ مراکزِ جهانیِ روحانی و اداریِ اَمرِ [= دیانتِ] بهائی» ۳ توصیف فرمودند.
بسیاری از مطالبِ نازله در «لوحِ کَرمِل» بِنَفْسِه شاهدِ صادقی است بر این انتخاب:
//www.bahai.org/fa/library/authoritative-texts/bahaullah/gleaning…
«طُوبیٰ لَکِ بِمٰا جَعَلَکِ اللهُ فیٖ هٰذَا اليَومِ مَقَرَّ عَرْشِهٖ وَ مَطْلَعَ آياتِهٖ وَ مَشرِقَ بَيِّناتِهٖ... يٰا کَرمِلُ بَشِّریٖ صِهْيُونَ قُولیٖ اَتَی الْمَکْنونُ... وَ اُحِبُّ اَنْ اُبَشِّرَ کُلَّ بُقْعَةٍ مِنْ بِقاعِ الْأَرْضِ وَ کُلَّ مَدينَةٍ مِنْ مَدائِنِها بِهذَا الظُّهُورِ... سَوفَ تَجْریٖ سَفيٖنَةُ اللهِ عَلَيْکِ وَ يَظْهَرُ اَهْلُ البَهآءِ الَّذينَ ذَکَرَهُمْ فیٖ کِتابِ الْأسْمآءِ.» ۴ [مضمون به فارسی: خوشا به حالِ تو [ای کَرمِل] که خداوند تو را در این روز مَقَرِّ عَرشِ خود و مَطلَعِ آیاتِ خود و مَشرقِ بیّناتِ خود قرار داد... ای کَرمِل به [کوهِ] صِهیون مژده بده بگو [آن موعودی که] مَکنون [بود] آمد... و دوست دارم هر مکانی از مکان های زمین و هر شهری از شهرهایش را به این ظهور [دیانت بهائی] مژده دهم... بزودی سفینة الله [کشتی خدا/ طبق بیان حضرت ولیِّ اَمرُالله اشاره به سفینۀ اَحکام است] بر تو [ای کَرمِل] جریان می یابد و اَهلِ بَهاء که خداوند در کتابِ اَسماء ایشان را ذکر فرمود [طبق بیان حضرت ولیِّ اَمرُالله بیتُ العَدلِ اَعظم است] ظاهر می شوند.]
حضرت بَهاءُالله بِنَفْسِه مَحَلِّ اِستقرارِ جسدِ حضرت باب را تعیین فرمودند. حضرت عَبدُالبَهاء هم با تحمّلِ مَشقّات و صَدَماتِ فراوان مَقامِ حضرتِ باب را بنا نهاده و جسدِ حضرتشان را در مَحَلّی که دقیقاً حضرت بَهاءُالله در نظر داشتند مُستَقَرّ فرمودند.
نقشۀ هوائیِ قوسِ کَرمِل در دهۀ ۱۹۶۰ در لینک زیر مشهود است:
//beyondforeignness.org/wp-content/uploads/2017/10/arc-1960s.jpg
از آنچه که حضرت ولیِّ اَمرُالله از «لوحِ کَرمِل» در نظر داشتند می توان اِستنباط نمود زیبائی و اِستقرارِ مؤسّساتِ بهائی فرایندی است که تدریجاً در دامنۀ کوهِ کَرمِل گسترش و پیشرفت یافته و خواهد یافت. در ایّام حیاتِ خویش نقشه و برنامه هایی را حضرت وَلیِّ اَمرُالله طرح نمودند که به آهستگی در عرضِ دهه هایِ آینده به صورتِ با شکوه تری مرکزِ اِداری و روحانی با باغ های گستردۀ زیبا به مراتب بنحوی بهتر از آنچه در اَیّامِ حاضر دیده می شود در دامنۀ کوهِ کَرمِل برقرار می گردد.
در دوران حیاتِ حضرت وَلیِّ اَمرُالله بود که مَقامِ اَعْلیٰ [آرامگاهِ حضرت باب] با بنایی عظیم و گنبدی طلائی به اتمام رسید و حال تِراس هایی مُجَلّل از پایۀ کوهِ کَرمِل تا مَقامِ مبارک ساخته شده. در یک سمتِ قوسِ کَرمِل بنایِ دارُالْآثارِ بینُ المِللی با باغ هایی زیبا ساخته شده به نحوی که نقشه و طرح گسترش آینده نیز در نظر گرفته شده. در نقطۀ مرکزِ این قوسْ آرامگاه هایِ بَهائیه خانوم، دخترِ والاگهر حضرت بَهاءُالله //www.noghtenazar.org/node/1793 و فرزند حضرت بَهاءُالله میرزا مهدی غُصْنِ اَطْهَرْ، و نَوّاب خانم، همسرِ حضرت بَهاءُالله قرار دارد. هم چنین در حاشیۀ همین آرامگاه ها، آرامگاهِ مُنیره خانم، همسرِ حضرت عَبدُالبَهاء نیز قرار دارد.
قوسِ کَرمِل بِنَفْسِه در عرض سالیان شاهد بوده که مؤسّساتِ بهائی یکی بعد از دیگری مُرتفع گردیده. بر طبق نقشۀ ساختمانِ کلاسیکی که حضرت وَلیِّ اَمرُالله برای اِرتفاعِ بنایِ دارُالْآثارِ بینُ المِللی بنا نهادند در سال ۱۹۷۳ دقیقاً ده سال بعد از تشکیلِ اوّلین بیتُ العَدل، مَقَرِّ بیتُ العَدلِ اَعظم به همان سبک به اِتمام رسید. بعد از اِتمام این بنا در سال های اَواخِرِ قرن بیستم ساختمان دارُالتّبلیغ و دارُالتّحقیق نیز در قوسِ کَرمِل به اِتمام رسید. در همان حالی که این بناها ساخته می شد باغ های حول و حوش آن تدریجاً گسترش یافت و علاوه بر آن ۱۹ تِراس نیز ساخته شده که تمامیِ کوهِ کَرمِل را از پایه تا قلّه به یکدیگر مرتبط می نماید.
تمام این بناها از کَلِماتِ حضرت بَهاءُالله در «لوحِ کَرمِل» ناشی گردید. لینک تصویرِ بناها:
//beyondforeignness.org/wp-content/uploads/2017/10/shrine-and-ter…
پاورقی ها:
توجّه: برای «محفوظ بودن حقّ چاپ» به اصل مقاله به انگلیسی مراجعه فرمائید.
(۱). این مقالۀ شمارۀ ۱۹۵ نویسنده می باشد.
(۲).مایکل کِرتوتی به مناسبت جشن دویستمین سالگرد تولّد مبارک حضرت بهاءالله که در ۲۱\۲۲ اکتبر ۲۰۱۷ برگزار می گردد تعهّد شخصی نموده که تا آن روز ۲۰۰ مقاله در مَواضیع مختلفۀ دیانت بهائی بنویسد. برای اصل این مقاله ها به: //beyondforeignness.org/ مراجعه فرمائید.
(۳). ترجمه. از پیام بیتُ العَدلِ اَعظم مورّخ چهارم ژانویۀ ۱۹۹۴.
(۴). مجموعه اَلواح مبارکه نازله بعد از کتابِ اَقدَس، لوحِ مبارکِ کَرمِل، صص: ۱،۲.
نظر خود را بنویسید