×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

مذهب استعمار ساخته- لینک
1385/03/05

روزنامه خبر _ شماره6845
قسمت دیدگاهها_ صفحه 22
پنجشنبه20اسفند1383
مذهب استعمار ساخته
بازخوانی تاریخی تشكیل فرقه ضاله بهاییت
ایجاد ادیان و فرق ساختگی یكی از ترفندهای مرسوم دول استعمارگر برای به انحراف كشیدن جریان صحیح دین داری بوده است. در حقیقت، هدف كلی این بوده كه فرق دست ساز در نهایت جایگزین ادیان الهی شده و یا حداقل چهره ادیان الهی را مشوش سازند . در حوزه یهودیت و مسیحیت این امر تا حد زیادی موفقیت آمیز بوده و ما امروزه شاهد گروهها و فرقه های مختلفی هستیم كه با آدابی عجیب و مناسكی غریب تر عده ای را به گرد خویش جمع كرده و ادعای سعادت و رستگاری برای آنان دارند. شرح و بسط این فرق از حوصله این مقاله خارج است اما شاید بد نباشد به عنوان مشتی نمونه خروار از فرقه به اصطلاح عرفانی «كابالیسم » نام ببریم كه در حوزه یهودیت بار دیگر فعال شده و بسیاری از ستارگان هالیوود مثل مدوناو ... چهره های شاخص در زمینه های مختلف مثل فوتبال دیوید بكام و همسرش و غیره همراه با موجی تبلیغاتی به عضویت این فرقه در آمده اند . (1)
هدف از نوشتن این سطور معرفی نحله دست سازی است كه قریب یكصدو پنجاه سال پیش با كمك و هدایت استعمار انگلیس در كشور ما شكل گرفت ؛ «بابیت و بهاییت ».
امروز عمده محققان و صاحبنظران تاریخی بر این نكته متفق القولند كه جهت گیری كلی بهاییت جداسازی ملت ایران از مراجع تقلید (كه در عقاید شیعی، نواب امام زمان تلقی می شوند) و مشغول كردن آنان به مكتبی ساخته بشر بود. مكتبی كه جنبه های غیر اخلاقی آن بر جنبه های عقلانیش فزونی داشت و به تدریج از صحنه عملی زندگی اجتماعی و سیاسی خارج می شد و در نهایت گرایش به این ایدئولوژی موجب جدا شدن مردم از دین و دین داری گردیده و پیوستگی به مكاتب غیر دینی را تسهیل می نمود .(2)
با ذكر این مقدمات وارد بحث اصلی شده و با تاریخچه شكل گیری و نضج این فرقه دست ساز بیشتر آشنا می شویم .
پیدایش فرقه بابیه
سید علی محمد شیرازی (1235-1265) ملقب به باب، از آغاز نوجوانی به عبادت طولانی و راز و نیاز های غیر عادی كه با قرائت اوراد و ادعیه و زیارات مذهبی همراه بود، مشغول بود. او در ابتدای نوجوانی به فراگیری علوم ابتدایی مشغول گردید . ادبیات فارسی و عربی را در سطح بسیار پایینی فرا گرفت و در سلك طلاب علوم دینیه درآمد . ریاضت و گوشه نشینی و چله نشینی رویه او بود . اندكی بعد ، درس و بحث را رها كرد و به دایی اش در بوشهر پیوست تا به امور تجارت و منشی گری بپردازد (3). براساس پژوهشهایی كه اخیرأ انجام یافته پیوندهای اولیه علی محمد باب و پیروان او با كانون های معینی تأكید دارد كه شبكه ای از خاندان های قدرتمند و ثروتمند یهودی در زمره شركای اصلی آن بودند.
حضور پنج ساله علی محمد باب در تجارتخانه دایی اش در بوشهر و ارتباط با كمپانی های یهودی و انگلیسی مستقر در این بندر و كارگزاران ایشان .

اندكی پس از این اقامت پنج ساله بود كه باب در سال 1260 قمری دعوی خود را اعلام كرد و با حمایت كانون های متنفذ و مرموزی به سرعت شهرت یافت. دوران اقامت باب در بوشهر مقارن است با سال های اولیه فعالیت كمپانی های سامسون (متعلق به سران یهودیان بغداد) در بوشهر و بمبئی . (سامسون ها در دهه های بعد به امپراتوری تجاری شرق بدل شدند و در زمره دوستان خاندان سلطنتی بریتانیا جای گرفتند.) (4)
پس از كشف ادعای باب در بوشهر، نزدیكان او این وضعیت را ناشی از هوای گرم بوشهر دانستند ! كه ذهن باب را پریشان ساخته است. از این رو برای تغییر روحیه وی را به عتبات عالیات در عراق فرستادند. وی در آنجا در سلك شاگردان سید كاظم رشتی (جانشین شیخ احمد احسابی ، رئیس فرقه شیخیه)(5) درآمد و تحت تأثیر او بود. البته بعدها طرفداران باب بر این اصرار می كردند كه او در محضر كسی درس نیاموخته و علم او لدنی الهامی است و خود او امی بوده است و بدین وسیله سعی داشتند به لاطائلات او رنگ و حیاتی بخشند . خود باب به شاگردی سید رشتی اعتراف كرده و در مدت اقامت نزد وی به شدت تحت تأثیر سخنان او بوده است. در اینجا لازم است كه نكته ای را متذكر شویم و آن دانش مذهبی بسیار سطحی و ابتدایی علی محمد باب است. این واقعیت را با مطالعه كتاب بیان او به درستی می توان دریافت. اقوال و آثار منتسب به علی محمد باب مونتاژی است از الفاظ ادعیه شیعه امامیه و برخی اصطلاحات عرفانی شیخیه كه بر آنها پسوند یا پیشوند های الف و لام افزوده شده است! در كتاب بیان و یا دیگر ادعیه و متون منتسب به او حتی یك جمله عربی و صحیح كه با ادبیات كلاسیك و متون درسی یا عقیدتی معمول حوزه های علمیه شیعه فراهم آمده باشد ، نمی توان یافت . (6)
باب در حدود سن 24 سالگی ادعای بابیت كرده و اندكی بعد مدعی مهدویت شد. بر اثر غائله او و فشار علما به حاكم فارس او دستگیر و به شیراز گسیل شد. پس از مدتی وی به تهران اعزام شد و محمد شاه قاجار كه از وجود او در تهران بیمناك بود او را از تهران به ماكو فرستاد تا در قلعه ای زندانی گردد. پس از به سلطنت رسیدن ناصرالدین شاه در سال( 1266ق) ، علمای تبریز باب را به حضور پذیرفتند تا بدانند این بچه طلبه كیست و چه می گوید. ابهت علمی علما و هیبت و جلالشان، باب را سخت به وحشت انداخت و از پاسخ به سؤالات ابتدایی صرف و نحو آنان عاجز ماند و شروع به توبه و استغفار نمود .(7)
پس از آن باب در قلعه چهریق زندانی بود و پیروان او در گوشه و كنار با نیرو های دولتی درگیر بودند . نهایتأ تصمیم بر این شد كه علی محمد باب به دلیل ادعاهای دروغین خود و نیز آشوب هایی كه پیروان او در نقاط مختلف بر پا می داشتند ، اعدام شود و به دین سازی وی در 27 شعبان 1266 در میدان عمومی تبریز به فرمان امیر كبیر تیر باران شد و پرونده حیات این مدعی دروغین بسته شد .
پس از باب میرزا یحیی نوری ملقب به صبح ازل (1246-1330ق) جانشین وی شد . او به اتفاق برادرش «میرزا حسین علی» معروف به بهاا...و عده ای از بابیان به عراق تبعید شدند. در عراق مابین آن دو بر سر جانشینی اختلاف افتاد و پیروانشان نیز به نزاع پرداختند. عراق كه تحت الحمایه دولت عثمانی بود، نتوانست آنها را نگاه دارد از این روخلیفه عثمانی این دو برادر را به قبرس و فلسطین تبعید كرد. صبح ازل در قبرس و بها ا... در عكا در فلسطین مستقر شدند.
بابیان به طرفداری از صبح ازل پرداختند و ازلی نام یافتند و بهاییان پیرو بهاا... می گردیدند و بهایی نام گرفتند. در ابتدا بهاییان به ازلیان حمله می كردند و آنان را كافر و مرتد می دانستند. این اختلافات علنی بود ولی بعدها رهبران این دو فرقه صلاح دیدند كه آشكارا چیزی بر زبان نرانند. در ادامه در این خصوص بیشتر توضیح می دهیم .
میرزا حسین علی نوری فرزند نوری مازندرانی در سال (1233ق) در تهران متولد شد. او از كسانی بود كه به باب پیوست و از یاران او شد. بهاا... مورد حمایت شدید سفارت روسیه در ایران بود. در تاریخ بهاییت هم آمده است كه سفیر روس به صدر اعظم ایران هشدار داد كه باید مسؤول حفظ جان بهاا... باشد. میرزا حسین علی نوری به مراتب باسواد تر از علی محمد باب بود. او انتظار داشت كه جانشین باب شود اما صبح ازل مورد توجه باب بود و به جانشینی برگزیده شد. رقابت بین دو برادر به نزاع كشیده شد و به دشمنی و و عناد و انشعاب انجامید. در آغاز اكثریت را ازلیان تشكیل می دادند ولی تدابیر بهاا... موجب شد تا ازلیان در اقلیت قرار گیرند و به تدریج رو به انقراض نهند . در سال (1330ق) كه صبح ازل در قبرس درگذشت ، ازلیان كه تعداد اندكی بودند ، به فراموشی سپرده شدند . بهاا... نیز در سن 76 سالگی در سال 1309 ق در عكا درگذشت . پس از او ، فرزندش میرزا عباس نوری خود را ملقب به عبدالبها كرد و جانشینی پدر را به عهده گرفت . او پیروان خود را بهاییان حقیقی و موحد قلمداد كرد و با حمایت دولت انگلیس آزادی عمل فراوانی یافت . عبدالبها از دولت وقت بریتانیا لقب «سر» دریافت نمود و تا آخر عمر به آن مفتخر بود. پس از مرگ عباس افندی یا همان عبدالبها ، شوقی افندی ربانی راه باطل و گمراهی آفرین او را تداوم بخشید و در تقویت و گسترش مذهب استعمار ساخته بهاییت از هیچ تلاش و فعالیتی دریغ نورزید.
از آنجا كه عباس افندی به هنگام مرگ فرزند پسر نداشت تا او را به پیشوایی و رهبری بعد از خود بگمارد ، به همین دلیل برای رهبری بهاییت چاره ای دیگر اندیشید كه عبارت بود از بنیان نهادن سلسله «ولایت امرا....»
بر اساس آنچه كه عباس افندی تحت عنوان «الواح وصایا» از خود باقی گذاشت، ولی امرها باید پی در پی و یكی پس از دیگری زمام رهبری و ریاست بهاییت را به عهده بگیرند و هر كدام از آنها باید جانشین بعد از خود را تعین كنند. شوقی افندی بهاییت را به صورت یك تشكیلات حزبی، محافل منتخب محلی و ملی و شركت های تجارتی قوام بخشید و در گسترش آن به شدت كوشید و بر اساس نظام كنترل اجتماعی تثبیت شد. در این تشكیلات، هر كس كه بر خلاف نظر و تمایل شوقی افندی عمل می كرد، ابتدا از تشكیلات تحت عنوان طرد اداری اخراج می شد و سپس از جامعه تحت عنوان طرد روحانی رانده و منفور می گردید و بدین وسیله مجازات می شد.
در دوران حیات شوقی افندی و پس از تشكیل اسراییل با همكاری انگلستان، فرقه بهاییت به دلیل سرسختی و عداوت علیه اسلام و قران مورد توجه و نظر خاص اسراییل قرار گرفت و اموال آنان تحت حمایت در آمد و از مالیات معاف شد. شوقی افندی هم به سرسپردگی و خدمت خالصانه برای اسراییان همت گماشت و هم او بود كه برای اولین بار نام ارض اقدس و مشرق الاذكار را برای بزرگداشت اسراییل استفاده می نمود و با یهودیان و صهیونیست ها در اوج احترام و بزرگداشت بود و این در حالی بود كه بر اساس تعالیم ساخت استعمار ، بهاییان مال و جان و ناموس مسلمانان را مباح اعلام می نمودند و به شكنجه و سپس شهادت ایشان می پرداختند . سرانجام شوقی افندی نیز در سال 1336ش در لندن درگذشت و همانجا مدفون شد .(8)

پس از مرگ شوقی افندی چند دستگی و نزاع در میان عناصر اصلی بهاییت شدت گرفت و بر سر جانشینی و رهبری این مذهب، به اختلاف و كشمكش روی آوردند. گروهی از بهاییان زن امریكایی شوقی افندی به نام «روحیه ماكسول» را به رهبری انتخاب كردند. گروه دیگر چارلز میسن ریمی را برگزیدند و گروه سوم به سمایی ها معروف هستند. اما نكته اساسی اینجاست كه گروههای انشعابی بهاییت با وجود اختلافات فرقه ای با یكدیگر در اصول و مبانی و تعالیم بهاییت و اهداف و مأموریت های سیاسی و استعماری و سرسپردگی برای كشورهای غربی همچون انگلیس و امریكا و اسراییل، مشترك و متحد عمل می كنند .(9)
اكنون نیز مقر اصلی بهاییان بیت العدل است كه در فلسطین اشغالی قرار دارد. این مركز در دامنه كوه كرمل قرار دارد و متشكل از یك هیأت 9 نفره است كه هر پنج سال یك بار عوض می شوند. برای حسن ختام بد نیست خبر زیر را با هم بخوانیم :
سه شنبه اول خرداد 1380 در سالروز رحلت حضرت رسول اكرم (ص) ، رژیم اشغالگرقدس بار دیگر به جهان اسلام اهانتی گستاخانه نمود. سران رژیم صهیونیستی با راه اندازی جشن و پایكوبی برای تجمعی از فرقه ضاله بهاییت یك ساختمان دویست و پنجاه میلیون دلاری را به عنوان پایگاه جهانی بهاییت در ارتفاع كرمل شهر حیفا افتتاح نمودند.
ساخت این مجموعه عظیم ساختمانی با حمایت مستقیم اسحاق رابین، نخست وزیر معدوم رژیم صهیونیستی از سال 1372 و زیر نظر دو بهایی فراری ایرانی به نام های مهندس حسین امانت و دكتر فریبرز صهبا تحت شدید ترین تدابیر امنیتی آغاز شد. این تصمیم پس از برگزاری اجتماع سراسری سال 1992 سران فرقه بهاییت در نیویورك زیر نظر (سیا) (اینتلیجنس سرویس) و ( موساد) با هدف ایجاد قوس یا زیارتگاه متناسب با شأن پیامبر دیانت بابی در مدفنش به مسؤلان رژیم اشغالگر فلسطین ابلاغ شده بود. اركستر سمفونیك اسراییل در این مراسم، حاضران را كه در میان آنها مسؤلان سیاسی، اقتصادی و امنیتی و صهیونیست ها و برخی چهره های شناخته شده بهاییت در امریكا و اروپا نیز دیده میشدند، جهت دعا و نیایش همراهی می كرد.
نكته مهم و قابل توجه در این تجمع، حضور خبرنگاران رادیو و تلویزیون های مختلف جهان برای ایجاد پوشش علنی صوتی و تصویری افتتاح این كاخ می باشند. از جمله محورهایی كه برگزار كنندگان مراسم از كانال این خبرنگاران دنبال می كردند می توان به این موارد اشاره كرد :
- دولت اسراییل با نهایت افتخار می تواند میزبان همه بهاییان تحت ستم در جهان علی الخصوص بهاییان ساكن در جهان اسلام باشد .
- آثار این دیانت مدرن و پیشرفته كه متناسب با جهان توسعه یافته قرن بیست و یكم است ، به صدها زبان و لهجه جهانی ترجمه و منتشر شده است و می تواند در برابر سایر برداشت هاو قرائت های عقب افتاده و متحجرانه بایستد.(10)
منابع:
1- برای مطالعه بیشتر در این زمینه فرقه كابالا به سایت محقق محترم عبدا... شهبازی www.shahbazh.com مراجعه كنید.
2- در این زمینه تحقیق نسبتأكاملی از سوی دكتر سید سعید زاهد انجام گرفته كه ماحصل آن در كتابی با عنوان «بهاییت در ایران» در سال 1380 توسط مركز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است .

3- تاریخ ادیان و مذاهب جهان ، مبلغی آبادانی ، ج3، ص1403
4- جستارهایی از تاریخ بهایی گری در ایران ، عبدا... شهبازی
5- این فرقه از شیعه امامیه منشعب شده و مشرب اخباریگری دارد . اساس عقاید این فرقه ركن رابع است یعنی در عصر غیبت ، مسلمانان باید رهبری داشته باشند و این رهبر ركن رابع است كه پس از امام در میان مردم باید باشد . اندیشه های غلو در این فرقه راه یافته است و بنیانگذار آن شیخ احمد احسابی بوده است .
6- مبلغی آبادانی، همان ،ص1405
7- متن توبه نامه مفصل علی محمد باب به علما و ناصرالدین شاه و تقاضای عفو او در كتابخانه مجلس شورای اسلامی موجود است .
8-//www.mouood.com size.com
9- همان
10- كالبد شكافی مظلوم نمایی اخیر بهاییان //www.baztab.com
غلامرضا پارسافر

نظر خود را بنویسید