×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

بينشهاي جديد در عصر جديد - ديدگاه جهاني
1386/06/03

دین بهائی در آستانهء عصر جهانی شدن ظاهر شد و تعالیم الهی لازم را برای هدایت بشر در این عصر جدید به ارمغان آورد. به همین مناسبت دیانت بهائی دیدگاهی جهانی دارد و به هیچ مرزی محدود نمی شود، نه مرزهای جغرافیایی، نه مرزهای عقیدتی.
مثلاً حضرت بهاءالله می فرمایند: «از قبل فرموده اند «حبّ الوطن من الایمان» و لسان عظمت در یوم ظهور فرموده «لیس الفخر لمن یحبُّ الوطن بل لمن یحبُّ العالم». به این کلمات عالیات طیور افئده را پرواز جدید آموخت و تحدید و تقلید را از کتاب محو نمود.» همین دیدگاه موجب می شود كه دیانت بهائی همهء اهل كرهء زمین را شهروندان جهان محسوب كند.به فرمودهء حضرت بهاءالله عالم یك وطن محسوب است و من علی الارض اهل آن.
یا در ادیان گذشته برادری در بین پیروان یك دین بود، چنانكه در قرآن مجید می فرماید: ان المؤمنون اخوه. اما حضرت بهاءالله می فرمایند: «ای اهل عالم سراپردهء یگانگی بلند شد. به چشم بیگانگان یكدیگر را مبینید. همه بار یك دارید و برگ یك شاخسار.» كتب مقدسهء قبل خطاب به پیروان آن دین نوشته شده اند، همچنانكه در قرآن كریم اغلب خطابها متوجه مؤمنین است: یا ایها الذین آمنوا، اما در دیانت بهائی اغلب خطابها متوجه به همهء اهل عالم است. دیانت بهائی تمام ادیان موجود در جهان را از منشأ الهی می داند و معتقد است اگر این ادیان از جانب خدا نبودند در جهان باقی نمی ماندند. حضرت بهاءالله می فرمایند: «شكی نیست جمیع احزاب به افق اعلی متوجهند و به امر حق عامل.»
بیت العدل اعظم الهی تفاوت دیدگاه جهانی بهائی را، كه با اصطلاح وحدت عالم انسانی از آن یاد می شود، با سایر دیدگاهها چنین بیان می فرمایند: «وقتی حضرت بهاءالله در قرن نوزدهم پیام خود را به عالم اعلام فرمودند كاملاً به وضوح مشخص كردند كه اولین قدم ضروری و اساسی برای حصول صلح و ترقی عالم انسانی عبارت از اتحاد است... اما تا این زمان شما اكثرمردم را مشاهده می‌كنید كه دارای نقطه‌نظری متفاوت و متضاد هستند، یعنی آنها به اتحاد به عنوان هدفی غایی و تقریبا‌ً غیر قابل حصول نگاه می‌كنند و در بدایت امر نظر را بر مداوای سایر امراض نوع بشر متمركز می‌سازند. اگر آنها فقط بر این موضوع واقف بودند، می‌دانستند كه سایر امراض صرفاً علائم مختلف و عوارض جانبی این بیماری عمده و اساسی یعنی اختلاف و افتراقند.»
این بینش جهانی در تعالیم دیانت بهائی انعكاس یافته است. چون در همین سایت مقالات بسیاری در این موارد وجود دارد در اینجا فقط با اشاره به بعضی از آنها این گفتار را به پایان می بریم:
دیانت بهائی منادی وحدت اساس ادیان الهی است؛ خواستار صلح عمومی بین همهء كشورهای جهان و تشكیل یك دادگاه بین المللی برای حل اختلافات كشورهاست؛ خواستار تعلیم و تربیت اجباری و عمومی است، یعنی نظام تربیتی واحدی در سراسر جهان حاكم شود و تمام فرزندان انسان را در برگیرد؛ خواستار انتخاب یك زیان و خط بین المللی است تا همهء اهل عالم به راحتی با یكدیگر ارتباط برقرار سازند؛ خواستار تشكیل یك حكومت جهانی مافوق حكومتهای ملی است كه از حاكمیت مطلق آنها كه سبب جنگهای خانمانسوز می گردد بكاهد؛ خواستار تأسیس یك فرهنگ و تمدن جهانی است كه در عین حفظ تنوعات فرهنگها همهء آنها را با هم متحد و هماهنگ سازد؛ خواستار برخورداری همهء مردم جهان، از هر دین و قوم و ملتی باشند، از آزادیها و حقوق برابر است.

نظر خود را بنویسید