سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
صبح چهارشنبه، 25 اردیبهشت، مامورین وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در یورشی هماهنگ به منازل مسکونی 6 تن از بهائیان ساکن تهران همگی ایشان را بازداشت و ظاهرا به زندان اوین منتقل کرده اند. این شش نفر اعضای گروهی هفت نفره هستند که تحت عنوان "یاران ایران" مسئولیت اداره جامعه دینی بهائیان ایران را، که تخمین زده میشود حدود 300000 پیرو در این کشور داشته باشد، برعهده دارند. اعضاي اين گروه بارها توسط وزارت اطلاعات احضار و دولت در جريان هميشگي امور جامعه بوده است. نفر هفتم این گروه، مهوش ثابت، اسفندماه سال گذشته به مشهد احضار و از آن زمان تاکنون در بازداشت به سر میبرد. علت بازداشت وی خاکسپاری شخصی در بشرویه خراسان بر طبق رسوم بهائی بوده است. ظاهرا این شخص، به باور بهائیان ساکن بشرویه از جمله پیروان این آئین محسوب میشده، اما دولت او را از جمله "توابین" میدانسته است و این امر موجبات احضار و بازداشت خانم ثابت را فراهم آورده بود.
اما دستگیری همزمان 6 عضو دیگر این گروه، که پنج تن ایشان مرد و نفر ششم زن میباشد، اکنون این گمان را تقویت کرده که بازداشت نفر اول صرفا مقدمه ای برای طراحی و اجرای عملیاتی وسیعتر بر ضد جامعه بهائی ایران بوده است. به هر حال، تردیدی نیست آنچه اکنون رخ داده است از سالهای ابتدایی دهه 60 به این سو بی سابقه بوده است. در آن سالها، چندین تن از اعضای محفل ملی بهائیان ایران ، که در مقام نهاد منتخب جامعه بهائیان ایران مسئولیت اداره آن جامعه را بر عهده داشت، ناپدید یا دستگیر و اعدام گردیدند. بدنبال این اعدامها جامعه بهائی ایران از حق برگزاری انتخابات داخلی سالانه برای تعیین مسئولین جامعه خود محروم گردید، و از این رو مسئولیت اداره امور بهائیان ایران، به تشخیص "بیت العدل اعظم"، که بالاترین نهاد تصمیم گیری جامعه بین المللی بهائی است، بر عهده گروه "یاران ایران" گذاشته شد.
بهائیان طبقه ای روحانی که مسئولیت رهبری دینی جامعه را برعهده داشته باشد ندارند، و معمولا مدیران جوامع خود را از طریق انتخاباتی که در سطوح محلی، ملی، و بین المللی برگزار میکنند انتخاب مینمایند. در واقع انتصاب گروه "یاران ایران" نتیجه مستقیم محدودیتهایی بود که حکومت بر بهائیان تحمیل کرده بود، اما برای جامعه ای دینی که به هرحال نیازمند اداره خویش در شرایطی سخت و پرمخاطره بود ضروری مینمود. طی دو دهه گذشته، به نظر میرسید که جمهوری اسلامی نیز حداقل بطور ضمنی و غیر علنی اعضای این گروه را بعنوان رهبران و نمایندگان جامعه بهائی ایران پذیرفته بود. اما اکنون بازداشت همزمان این افراد این نگرانی را برای بسیاری از کسانی که وضعیت پیروان این آئین را در ایران پیگیری میکنند بوجود آورده که این جامعه در آستانه دور جدیدی از تشدید سرکوبها قرار گرفته باشد.
نظر خود را بنویسید
دلاوران تاریخ
پریارسال شده در : 1387/3/2
ایرانیان بهائی دلاوران تاریخ اند. تاریخ را عده ای می سازند، گروهی می نویسند و جمعی می خوانند. هموطنان بهائی ما سازندگان تاریخ شجاعت و محبّت در این برهه از زمان اند. ظاهرأ ضعیفانی بی امان در وطن محبوب خود در رنج و عذابند، اما غلغله در سپاه آسمان الهی انداخته اند. به همین دلیل وحشت در دل ظالمان خیمه افکنده، زیرا نعره "سبحانک یا ربّناالابهی" در فضاهای نامتناهی بقا طنین اندازاست، چه که از اعماق قلب مؤمنین مخلصین حضرت پروردگار بر می خیزد. وجودشان از عشق آکنده برای آزاردهندگان دعا می خوانند، آنها دل آگاهند که ظلم چاهی سیاه و ظلمتکده ای عمیق است.
ای که تو از ظلم چاهی می کنی
از برای خویش دامی می کنی (مولوی، مثنوی معنوی)
ایرانیان بهائی با رفتار و کردار صادقانه و صلح آمیزشان به اهل انصاف ثابت نموده اند که از خصومت و بیگانگی بیزار، مسبّب آشتی، الفت و یگانگی اند. حکایت زندگی شان سراسر حماسه و عشق است و قلبشان مملو از مهر.
در رفع سوء تفاهمات که ناعادلانه توسّط مزوّرینی قدرت طلب به تدریج در افکار بعضی از هموطنان جایگزین شده است می کوشند و رفع اکاذیب و افترائات در کمال سکون و آرامش می نمایند، چه که از کلّ تهمت ها بری اند و از جمیع خلاف گوئی ها در کنار. متهوّرانه، بدون طلب پاداش بلکه با ایثار مال و جان به جهت پیشرفت و عمران وطن خویش در تلاش اند. خاک ایران را مقدّس می شمارند و تاریخ پرشکوه باستانی اش را که سبب جلال و عظمت این سرزمین دیر پا بود ارج می نهند.
به کسی که کمر همّت بر آزارشان بسته و پای در ره نایودی شان نهاده به آرامی می گویند: آنچه از دروغ به ما نسبت می دهی تخیّلی بیش نیست و از حقیقت بکلّی عاری و دور است.
پیش چشمت داشتی شیشهً کبود
زآن سبب عالم کبودت می نمود (مولوی، مثنوی معنوی)