×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

سخنرانی نمایندهء مجلس برزیل دربارهء بهائیان ایران
1387/09/15

اوّل دسامبر 2008

متن زیر سخنرانی جرالدو رسنده، نمایندهء مجلس برزیل، در جلسهء شانزدهم اکتبر مجلس مزبور است

موضوع بهائیان فقط یک مسألهء دینی نیست؛ مسألهء حقوق بشر است

جناب رئیس، خانم‌ها و آقایان نمایندگان مجلس. ایران با برنامهء هسته‌ای خود و، مهم‌تر از همه، با لجاجت و یکدندگی رئیس جمهورش، محمود احمدی‌نژاد، که به سازمان ملل متّحد اجازه نمی‌دهد از تأسیسات هسته‌ای‌اش بازدید نماید، دنیا را متحیّر نموده است؛ امّا آنچه که مایلم در اینجا مطرح کنم موضوع دیگری در ارتباط با ایران است که آنچنان که شاید باید مورد توجّه بقیه نقاط عالم قرار نگرفته و آن اذیت و آزار پیروان دیانت بهائی و زندانی کردن مؤمنین به آن است که به دروغ به جاسوسی متّهم شده‌اند.

از 14 مه، هفت تن از بهائیان ایران، بدون دسترسی به وکیل و بدون ارتباط با عائلهء خود، در اسارت به سر می‌برند. اینها مردمانی به حسن نیت هستند که "جرم" آنها وابستگی به دیانتی است که حکومت ایران آن را به رسمیت نمی‌شناسد. این هفت بهائی، که مسئولیت مراقبت از مصالح بیش از سیصد هزار نفر از بهائیان ایران را به عهده داشتند، توسّط پلیس ایران، به طور خودسرانه بازداشت و از محلّ سکونت و کار خویش جلب شدند. کار این گروه عبارت از تمهید کمک به جامعهء بهائی از طریق تشکیل جلسات مرتّب دعا، فعّالیت‌های اطفال، تشییع جنازهء اموات، جلسات عقد و ازدواج، و معدودی از سایر اقدامات جامعه بود. آقای رئیس، آنچه که به مراتب بیشتر نگران‌کننده است آن که بعد از چهار ماه این بهائیان همچنان به طور خودسرانه و مستبدّانه در حبس نگهداری می‌شوند، و اکنون به جاسوسی و وابستگی به گروهی ضدّ اسلامی و ضدّ ایرانی متّهم شده‌اند. اخیراً وضعیت بهائیان رو به وخامت بیشتر گذاشته است. در ماه ژوئن، سه نفر از بهائیان ایرانی، که جملگی دارای مشاغل موفّق و خانواده‌های مقیم در یمن بودند، منازلشان مورد حمله قرار گرفت و اسناد، سی‎دی‎ها، عکس‌ها و حتّی کامپیوترهای آنها به یغما رفت و مصادره شد.

مقامات دولتی یمن، علیرغم اتّهامات رسمی، خاطرنشان ساختند که این بهائیان مظنون به ارتکاب نوعی "دعوت به ترک عقیده"‌اند که در یمن تخطّی از قانون محسوب می‎شود؛ بهائیان این اتّهام را مردود می‎شمارند، امّا در تهدید اخراج فوری و گسیل به ایران قرار دارند؛ یعنی کشوری که بهائیان در آن شدیداً تحت اذیت و آزار قرار دارند و احتمالاً این گروه به زندان افتاده تحت شکنجه و آزار قرار خواهند گرفت. آقای رئیس، این اتّهامات ابداً واقعیت ندارد. من بسیاری از بهائیان را ایالت خود می‌شناسم، و کاملاً واقفم که آنها خود را درگیر اختلافات سیاسی و مذهبی نمی‌کنند و، مهم‌تر از آن این که، با تمام قوا برای حصول صلح و اتّحاد در عالم فعّالیت دارند. در نظر داشتن این مطلب بسیار حائز اهمّیت است که حکومت ایران شارع امر بهائی را به شهر عکّا (بخشی از امپراطوری عثمانی آن زمان) که امروز بخشی از قلمرو اسرائیل است، تبعید نمود. بنابراین متّهم کردن بهائیان به داشتن روابط سیاسی با اسرائیل به علّت قرار داشتن اماکن مقدّسهء آنها، و مراقد متبرّکه‌شان در این کشور، که محلّ استقرار جسد دو بنیان‌گذار دیانتشان است، به وضوح نشان دهندهء نیت حکومت ایران برای قائل شدن تبعیض علیه بهائیان به هر قیمتی است. همکاران محترم و شریف، حتّی سایر شهروندان ایرانی به دفاع از بهائیان برمی‎خیزند، زیرا آنها، همسایگان، همکاران و دوستان، می‌دانند که بهائیان بخشی از سازمان سرّی اسرائیل نیستند و به عنوان انسان، مستحقّ کلّیه احتراماتی هستند که در خور هر بنی نوع بشری است.

شیرین عبادی، برندهء ایرانی و مسلمان جایزهء صلح نوبل، به دفاع از بهائیان قیام کرد که به متّهم شدن دخترش در جراید به برگشتن از اسلام و ایمان آوردن به دیانت بهائی منجر شد؛ اتّهامی که ابداً پایه و اساسی ندارد ] و طبق قانون اسلامی مستوجب صدور حکم مرگ است [ . با تجزیه و تحلیل این مسأله، به وضوح درمی‌یابیم که کسانی که از بهائیان دفاع می‌کنند نیز مورد اذیت و آزار قرار می‌گیرند، و به این علّت دولت برزیل، و نیز سایر دول عالم، باید این تجاوزات و تخلّفات تأسّف‌آور را تقبیح نمایند، زیرا این هفت بهائی هر لحظه در خطر اعدام شدن قرار دارند. کلّیه اقشار آسیب‌پذیر در ایران، برای دریافت کمک در مصیبتی که بدان گرفتارند، برای تضمین این که حقوق آنها محفوظ خواهد ماند و حدّاقل کمترین منزلت انسانی در مورد آنها رعایت خواهد شد، چشم به فشارهای بین‌المللی بر حکومت ایران دوخته‌اند. بهائیان ایران فقط یکی از این گروه‌هایی هستند که با نگرانی منتظر اقداماتی هستند که در جهت حمایت از آنها معمول گردد.

جناب رئیس، این مطلب باید روشن شود که امر بهائی وحدانیت الهیّه، وحدت ادیان و یگانگی نوع بشر را تبلیغ می‌کند. بهاءالله، شارع دیانت بهائی، اظهار می‎دارد که هدف بنیادی امر حیات‎بخش الهی و دیانت او عبارت از حفظ مصالح و منافع عالم انسانی و ترویج وحدت، و تقویت روح محبّت و دوستی برای جمیع نوع بشر است. امر بهائی یک دیانت مستقل جهانی با احکام و صحف مخصوص به خود است که در سال 1844 در ایران به وجود آمد. بهاءالله، که نام وی میرزا حسینعلی است، از سال 1817 تا 1892 می‌زیست. دیانتی که او بنیان گذاشت دارای هیچ عقاید جزمی، مناسک خاصّ، طبقهء مقدّس یا روحانیون نیست. جامعهء بین‌المللی بهائی با تعداد تقریبی شش میلیون نفر پیرو، از لحاظ گسترش در سطح جهان دومین دین محسوب می‌شود، که فقط آئین مسیحی از آن سبقت گرفته است. بهائیان در 178 کشور جهان سکونت دارند و عملاً در کلّیه مناطق کرهء ارض حضور دارند. امر بهائی در فوریه 1921، وقتی لیدی لئونورا هولساپل آرمسترانگ برای تبلیغ دیانتش وارد برزیل شد، در این کشور تأسیس گشت. امروزه بهائیان برزیل گروهی تقریباً 47 هزار نفره از طبقات گوناگون اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هستند، که در تقریباً 1215 نقطهء برزیل سکونت دارند.

جناب رئیس، در نظر داشتن این مطلب واجد اهمّیت است که همین کنگرهء ملّی برزیل در جلسهء رسمی و باشکوهی در 28 مه 1992، به مناسبت صدمین سال درگذشت بهاءالله، شارع امر بهائی، به تکریم مقام او پرداخت و نمایندگان احزاب سیاسی در این جلسه دربارهء زندگی و تعالیم بهاءالله سخنرانی کردند. همچنین در سال 1992، در طیّ کنفرانس جهانی محیط زیست و توسعه، اکو 92، جامعهء بهائی، در کنفرانس رسمی، مراتب تکریم و احترام خود به کلّیه رؤسای ایالات و حکومت را اعلام نمود و ستون یادبود زیبایی به شکل ساعت شنی وقف صلح جهانی، مستقر در پارک فلامنگو را، که توسّط هنرمند شهیر، سیرون فرانکو، عضو جامعهء بهائی طرّاحی شده، به شهر ریو دو ژانیرو و جمیع مروّجین کنفرانس جهانی، هدیه کرد. به‌علاوه، جامعهء بهائی با تأسیس طرح‌های توسعهء اجتماعی و اقتصادی در مناطق گوناگون کشور، برزیل را متمایز می‎سازد. مثلاً، اینجا در برازیلیا، جامعه مدرسهء ملل را تأسیس کرده که به ترویج آموزشی شامل مفاهیم وحدت عالم انسانی و شهروندی جهانی مبادرت می‌کند. جامعهء بین‌المللی بهائی اوّلین سازمان غیر دولتی است که، قریب پنجاه سال قبل، رسماً از سازمان ملل متّحد اعتبارنامه دریافت داشته، از کلّیه اقدامات سازمان ملل متّحد پشتیبانی نموده، و هدف آن تأسیس صلح جهانی، ایجاد مدارا و بردباری، و تفاهم در میان امم عالم است.

جناب رئیس، با توجّه به تمام آنچه که قبلاً گفته شده است، جامعهء بهائی مستقر در برزیل چشم به راه اقدامی از سوی این دولت است که همیشه ثابت کرده که به وضعیت حقوق بشر علاقمند است. با تشکّر بسیار.

منبع: //www.iranpresswatch.org/2008/12/brazilian-congressman-on-bahais-i…

نظر خود را بنویسید