×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

رویای مونا
1387/10/28

سرویس فرهنگی ایرنا در 12 دی ماه خبری تحت این عنوان منتشر نمود: «پروژه 10 میلیون دلاری هالیوود برای دفاع از بهائیان: کمپانی آیکون پروداکشن هالیوود که متعلق به مل گیبسون است به ساخت فیلمی در خصوص بهائیان اقدام نمود.» (لینک مطلب)

مطلبی که در این خبر جلب توجه می کند این جمله است: «اين فيلم که جک لنز آن را کارگرداني مي‌کند ادعاي نمايش زندگي دختري بهايي به نام "مونا محمودنژاد" را داشته و مدعي مي شود که وي در سال 1983 همراه با 9 زن بهائي ديگر در شيراز اعدام مي شود.»

ایرنا در حالی افشای حقایق را "ادّعا" می خواند که به گزارش سایت رویای مونا با کمک مرکز اسناد حقوق بشر ایران (IHRDC) اولین مطالعه ی قانونی درباره ی دستگیری، حبس و اعدام 22 بهائی را در شیراز در سال 1983 به اتمام رسیده و در اختیار عموم قرار گرفته است. این گزارش این طور ادامه می یابد که «جمهوری اسلامی ایران به صورت عمومی نپذیرفته که مونا و همراهانش را اعدام نموده... این مطالعه دستگیری، حبس، شکنجه و اعدام آنها را با جزئیات اثبات می کند».

این مقاله به هیچ وجه نمی خواهد به دفاع از این 22 نفر و در واقع بیش از 200 بهائی که در این سی سال در ایران اعدام شده اند بپردازد چه که نگارنده با تمام قلب ایمان دارد که عشق فراتر از آن است که نیاز اثبات و دفاع داشته باشد و این افراد نیز به خاطر عشق به مولایشان و همنوعانشان این آزار و شکنجه را تحمّل نموده اند، دقیقاً به همان دلیلی که بهائیان ِ امروز ِ ایران آزار و فشارها را به جان می خرند. آنچه نگارنده را به نوشتن این متن واداشته این حقیقت است که چرا مونا که ایرانی است باید منبع الهامی فقط برای هنرمندان و مردمان دیگر کشورها قرار گیرد و ایرانیان از آن استفاده نکنند. انگار سنّت ایرانیان است که بزرگانی از میان آنان برخیزد و آن قدر قدرشان را ندانند که غیرایرانیان از آن بزرگان الهام بگیرند. چرا خود ایرانیان از این وقایع الهام نگیرند و کشور خود را سرزنده و شاداب نسازند؟

رویای مونا چه بود که منبع الهام دیگران شد؟ عشق به بهاءالله سبب شده بود که مونا با آن سن کم، خود را وقف خدمت به همنوعانش نماید. مونا در یکی از انشاهایش در مدرسه می نویسد: «بهاءالله کتاب جدید آورده، کتابی که ما را از نفرت رها خواهد ساخت، ما را از تعصب نجات خواهد داد، ما را از اندیشه حزبی و فرقه ای و خشونت رها خواهد نمود. کتاب او ام الکتاب است و با این حال من اجازه ندارم حتی درباره ی آن صحبت کنم یا با درکی که از آن کتاب به دست می آورم به جامعه ی خودم خدمت نمایم»[i]. حال با الهام از مونا و تعالیم مولایش بنیادی بین المللی تأسیس شده که از فعالیتهای آموزشی مدارس و دانشگاههای متعدّدی حمایت می کند و در پی ارتقاء مقام زنان و دختران سرتاسر دنیاست و دو اصل مهم تعلیم و تربیت عمومی و تساوی حقوق زنان و مردان را ترویج می کند.[ii] یک کمپانی با عنوان تئاترکودکان بنیاد نهاده شده که علاوه بر اهداف هنری، در پی آموزش وحدت و تعاون و خلاقیت، شناخت هویت، ترویج فرهنگ ِ خدمت به جای فرهنگ مصرف گرایی، آزادی و صلح به کودکان است.[iii] آیا شایسته نیست چنین حرکاتی در ایران نیز انجام شود؟

در همان انشاء می خوانیم: «آزادی متلألأترین کلمه بین کلمات درخشان موجود در جهان است. انسان همیشه به دنبال آزادی بوده و تا ابد نیز چنین خواهد بود. پس چرا از آزادی محروم بوده؟ چرا از ابتدای حیات بشر روی این سیّاره هیچ آزادی ای وجود نداشته؟ همیشه افراد زورمند و بی انصافی وجود داشته اند که برای خاطر منافع خودشان به هر نوع ظلم و ستمی متوسّل شده اند؟ چرا در کشور من همدینانم از خانه هایشان رانده شده اند» و بعد از ذکر آتش سوزی منازل بهائیان شهرش، ادامه می دهد: «چرا من آزاد نیستم اهداف جامعه خودم را بیان کنم؟ چرا من آزادی بیان ندارم تا بتوانم درباره ی عقایدم مطلبی بنویسم و منتشر کنم یا در رادیو یا تلویزیون درباره ی عقایدم صحبت کنم؟ ... آزادی و آزادگی موهبتی آسمانی است و این موهبت از آن ِ من نیز هست.» حال جک لنز «بنیاد آزادی بیان» ی [iv]ساخته و از همگان می خواهد بیانیه ای[v] را امضا نمایند که آزادی بیان را حقی برای تمام بشریت می داند. در این بیانیه از جمله می خوانیم: «آفریننده ی جهان به نامهای گوناگونی خوانده می شود... من زیبایی تنوع فرهنگی را در تجلیات روحانی [عقاید و ادیان گوناگون] تقدیس می کنم. من سفر هر فرد در جستجوی جایگاه صلح و آرامش را می ستایم. من دست در دست مونا محمودنژاد می ایستم و آنچه را که او حیاتش را صرف آن نمود و سرانجام برایش جان شیرین فدا نمود، تصدیق می کنم، این حقیقت را که: آزادگی و 'آزادی بیان' مواهب آسمانی هستند، و باید همگان بدون ترس و وحشت از آنها بهره مند باشند. این یکی از موارد اصلی و انکارناپذیر حقوق بشر است».

سوال این نیست که چرا دیگران از آرمانهای مونا الهام گرفته اند، چون بعضی وقایع در سرتاسر دنیا نفوذ می کنند و تأثیرشان اجتناب ناپذیر است. سوال اینجاست که چرا ایران ما نیز به دیگران نمی پیوندد و در عوض سعی دارد فعالیتهای دیگران را نیز بی نتیجه جلوه دهد. آیا تلاش برای حمایت از آرمانهای مذکور تنها دفاع از بهائیان است؟ شاید روزی که بهاءالله 165 سال پیش برای اولین بار در ایران از صلح و وحدت عالم انسانی سخن گفت، این سخنان به نظر تازه بودند و تنها حرف بهائیان به شمار می آمدند؛ اما امروزه دیگر مختص بهائیان نیستند و تبدیل شده اند به آرمانهایی همگانی که تمام دنیا برای رسیدن به آن تلاش می کند. حال چرا ما ایرانیان باید ساکت بنشینیم، و در عوض دگراندیشان را تکفیر کنیم، زندانی کنیم، شکنجه کنیم، و از حقوق حقه شان محروم نماییم؟

--------------------------------------------------------------------------------

[i] ترجمه از وب سایت www.monasdream.com .

[ii] برای اطلاع بیشتر به وب سایت این بنیاد به آدرس //www.monafoundation.org / مراجعه فرمایید.

[iii] برای اطلاع بیشتر به وب سایت این بنیاد به آدرس //www.childrenstheatrecompany.org / مراجعه فرمایید.

[iv] Freedom to Believe Foundation

[v] متن این بیانیه را در //monasdream.com/media/solidarity_statement.pdf می یابید. آدرس وب سایت این بیانیه: //www.freedomtobelievefoundation.com .

منبع: //news.gooya.com/politics/archives/2009/01/082524.php

نظر خود را بنویسید


" سالها دل طلب جام جم از ما

مهین
ارسال شده در : 1387/10/29

" سالها دل طلب جام جم از ما میکرد
وانچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد "

حافظ شیرازی هم در آن زمان به وجود این متعصبان آگاه بود که به حربه " انکار " متوسل میشوند تا پرده از حقایق برداشته نشود و مردمان در غفلت و نادانی بسر برند. و حافظ از دست آن افراد و افرادی که در آینده ایام نیز چون صفات آنان میایند و خواهند آمد بسیار نالان و ناراحت بود.....

اما ، بهر تقدیر همواره علیرغم انکارها ، تزویرها خورشید حقیقت از پس ابرهای اوهام زده افکار منکرین بیرون خواهد آمد و به اشد اشراق جلوه خواهد نمود .

عشق پیروز میشود ، صلح دلبری مینماید ، وحدت جلوه میکند و بالاخره تعالیم بهالله فراگیر میشود و عشق مونای عزیز و محبوب دلها در رگها و خونهای سرزمین مقدس ایران به قدرت تمام جریان پیدا مینماید. و ایران و ایرانی به وجود دو مظهر ظهور الهی جدید ایرانی و پیروان بسیار نازنینشان چون مونا ی محبوب تا به ابدیت خداوندی افتخار و مباهات خواهند نمود . حال وقت سحر است باید منتظر ظهر اشراق آفتاب عالم تاب بود. آنوقت است که این متعصبان خفاش صفت دیگر جایی نخواهند داشت و از شدت شرمساری و خجلت پی کارشان میروند.

چون حضرت بهاالله از بدو اظهار امر الهی خود تا آخرین لحظات حیات عنصری شان در رنج و سجن و سرگونی و بلایای بیشمار بودند و هرگز به خشونت متوسل نشدند بلکه در کمال تسلیم و رضا به امر خداوند منان و نیز به مظلومیت کبری عاشقانه برای نجات عالم و هدایت انسانها قیام فرمودند. و نفوس بزرگوار و بی نظیر مانند مونا محمود نژاد و هزاران نفر جون خصایص مونا تربیت فرمودند و این تربیت نفوس مومنه مقدسه همچنان ادامه دارد . حال چه فرقی دارد که متعصبان اسلامی اهل بها را به زندان ببرند ، شکنجه کنند ، اموال و دارایی آنان را تصاحب کنند ، و نهایت آنکه بکشند ، انان بهر حال قدرت مقابله با صاحب امر و مولای اهل بها را ندارند و نیروی الهیه امر الهی بهایی با قدرت و شدت در شریان و رگهای عالم امکان در جریان و سریان است . تاریخ 165 ساله امر بهایی شاهد این گفتار است .

" ای بها الله چه نارت برفروخت
جمله هستی عشاقان را بسوخت "

متأسفانه گویا ناسپاسی یکی از


ارسال شده در : 1387/10/29

متأسفانه گویا ناسپاسی یکی از خصائص فرهنگی ماست. قدر فردوسی و مولوی و غیره را هم نمی دانیم تا وقتی که مدعی پیدا کنند

متأسفانه تعصب مانع دیدن و

شکیبا
ارسال شده در : 1387/10/29

متأسفانه تعصب مانع دیدن و شنیدن است، همانطور که قرآن مجید از انسانهایی یاد می کند که کر و لال و کورند و نمی فهمند. اما خدا را شکر که امروزه بیشتر انسانها چشم و گوش و زبانشان باز است.