×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

سخنی با جناب هاشمی شاهرودی درسال اصلاح الگوی مصرف
1388/03/05

منبع: سایت اخبار روز

بنا به هدایت رهبر جمهوری اسلامی امسال سال اصلاح الگوی مصرف ، نامگذاری شده یعنی قرار است همه ارگان ها ،نهادها حتی افراد جامعه، اقدامات خود را در این جهت ساماندهی نمایند.بدین مناسبت نیز مسئولین قوای سه گانه از ابتدای سال به تشریح چگونگی انطباق عملکردهای خود با این حکم، پرداخته اند.

فی المثل رئیس قوه قضائیه جناب هاشمی شاهرودی با اشاره به رهنمود رهبری، اصلاح الگوی مصرف را بهره وری بهتر، مصرف صحیح تر، جلوگیری از اسراف واستفاده درست از انرژی ها عنوان کرد. همچنین بر رعایت عدالت وصداقت در رفتار وکردار تاکید نمود وادامه داد وقتی شعار عدالت خواهی را سر می دهیم باید آنرا در خود نیز زنده کنیم واز عدالت خواهی استفاده سیاسی واقتصادی نکنیم.(۱)

در این زمینه امام جمعه شیراز جناب آقای ایمانی بیان نمود: یکی از مصادیق مهم الگوهای مصرفی در جامعه ما وقت مردم است که ضرورت استفاده بهینه از اوقات مردم در جامعه ضروری به نظر می رسد ودستگاه قضایی با تشدید اقدامات برنامه ریزی شده خود در راستای کاهش اطاله دادرسی وبا بهره گیری از تکنولوژی های نوین اطلاعاتی، گام موثری در بهره وری بیشتر عموم از وقت وحفظ کرامت ارباب رجوع برداشته است.(۲)

البته عدالت خواهی، عدم اطاله دادرسی ورعایت حقوق انسانی در جمهوری اسلامی بلکه مدتها قبل از آن در قانون اساسی تاکید گردیده است. فی المثل در اصل سی ودوم عنوان می شود:

"هیچکس را نمی توان دستگیر کرد مگر به حکم وترتیبی که قانون معین میکند در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل کتبا به متهم ابلاغ وتفهیم شود وحداکثر ظرف مدت بیست وچهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال ومقدمات محاکمه در اسرع وقت ،فراهم گردد متخلف از این اصل طبق قانون، مجازات می شود."
همچنین در اصل سی وهفتم آمده است: "هیچکس از نظر قانون مجرم شناخته نمی شود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد."

حال با تاکیدات موکد چنین مقامات عالیه در ایران که هم بی عدالتی نسبت به نفوس (با توجه به موازین قانونی) وهم اطاله دادرسی را مباین با اصل اصلاح رویه های قضایی معرفی میکنند، باید پرسید هفت نفر بهائی ایرانی ،معروف به یاران ایران که عهده دار اداره امور جامعه بهائی در ایران بودند، برطبق کدام قانون دستگیر شده اند؟ وقتی که هیچ حکم وترتیب که قانون معین کرده باشد، در مورد بهاییان در قانون اساسی موجود نمی باشد واگر گفته شود که آنان نیز مانند دیگر نفوس ایرانی شهروند محسوبندوبرهمین اساس با انان رفتار میشود، پس چراتاحال ازاکثرحقوق شهروندی بی بهره بوده اند؟

همچنین باید پرسید آیا جرم آنان از ابتدای دستگیری معلوم ومشخص بوده است؟ اگر مشخص بوده چرا در ابتدای بازداشتشان تفهیم اتهام نشدند؟(۳) اگر مشخص نبود به چه دلیل خلاف اصل برائت، مجرم شناخته شدند ودر بازداشت نگاه داشته شدند؟ باید پرسیدبه کدامین علت، مشمول اطاله دادرسی شده اند؟همچنین میتوان پرسید به کدامین مجوز، وکیلشان حق ملاقات با آنان را نداشته است؟ وبر اساس چه برهانی پرونده آنها در اختیار وکیلشان قرار داده نشده است؟ کدام اصل قانون اساسی می تواند چنین مجوزهایی را برای اینگونه عملکردها در اختیار مسئولین اجرایی وقضائی ایران قراردهد؟

جناب هاشمی شاهرودی اگر مسئولین ایران، جامعه بهائیان ایران را به رسمیت نمی شناسند آیا این میتواند بدان معنا باشد که مسئولین بزرگترین اقلیت دینی در ایران تا ماهها بدون مشخص بودن اتهام واضحی، در زندان نگاه داشته شوند؟ وتا یکسال هنوز از محاکمه وشرایط آن خبری نباشد؟ مسئولینی که بسیاری از مراجع قانونی دنیا، شخصیتهای علمی، هنری، از مدتها قبل خواستار آزادی بی قید وشرط آنان بودند.(۴) آیا میتواند بدان معنا باشد که ابتدائی ترین حقوق فردی آنان اعم از داشتن وکیل، ارتباط با وکیل ودستیابی به موکل وپرونده نقض شود؟

البته لازم به ذکر است که هم اکنون شمار قابل توجهی نیز از بهائیان درزندان بسر میبرند که مشمول چنین بی عدالتی هایی می باشند همچون: فرهام معصومی وهاله هوشمندی وپونه تبیانیان که بدون حکم در زندانند جلایر وحدت وسیما اشراقی که بدون تفهیم اتهام دربندند ویا فی المثل بدیع الله فضلی وصهبا رضوانی که بعد از حدود دو ماه محبوس بودن، حکم به آنان ابلاغ شد.و...

جناب شاهرودی شما در تاکید براجرای فرمان رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر اصلاح الگوی مصرف، موضوع توجه بیشتر به عدالتخواهی را بیان نموده اید همچنین اذعان دارید که مخالف شعار هستیدولی اگر حقوق مسلم وبدیهی عده ای سلب شود، چگونه میتوان سخن از اجرای عدالت راند؟

مطمئنا شما میپذیریدکه جامعه ایران عدالت را احساس نخواهد کرد مگر آنکه به بیان شما حقیقتا عمل شود آنجا که فرمودید "وقتی شعار عدالت خواهی راسر می دهیم باید آنرا درخود نیز زنده کنیم."

آیا میتوان به این موضوع امیدواربود ؟

یادداشتها

//iscanews.ir/fa/ShowNewsItem.aspx?newsitemid=298011
//www.iqna.ir/fars/news_detail.php?ProdID=383477
-۳ در خصوص واضح نبودن اتهام میتوان سخنان غلامحسین الهام سخنگوی دولت را بیاد آوردکه بیان نمود :"اینها گروهی هستند که علیه منافع کشور اقدام کرده اند وبا خارجی ها به ویژه با صهیونیست ها ارتباط داشته اند"
//radiofarda.com/Article/2008/05/21/o2_bahais_iran.html
در آن زمان بسیاری بر این عقیده بودند که سخنان مقامات ایرانی هیچ اتهام مشخصی را در مورد هفت بهائی ایرانی مطرح نمی سازد واگر قرار بود چنین اتهاماتی توجیه پذیر باشد می بایست همه بهائیان، زندانی میشدند!تنها پس از حدود نه ماه در تاریخ 11 فوریه2009 خبر از محاکمه احتمالی واتهاماتی همچون:جاسوسی برای اسرائیل ،توهین به مقدسات وتبلیغ علیه نظام مطرح شد و اخیرانیز اتهام تبلیغ بهائیت اضافه شده است که در این رابطه نیز جناب الهام در پاسخ به انتقادهای فزاینده مبنی بر عدم آزادی عقیده در ایران بیان نموده بود: "اين [بازداشت ها] ربطی به مسايل ايدئولوژيک ندارد يا آن گونه که شما می خواهيد آن را عقيدتی بخوانيد، که اصولا دليلی برای تاييد آن وجود ندارد"
//www.radiofarda.com/Article/2008/05/20/f2_Iran_confirmed_Bahai_ar…
-۴ شماری از شخصیت هاومراجع قانونی بین المللی که نارضایتی خود را درخصوص عملکرد ایران در مورد بهائیان،ابراز داشته اند:
دبیرکل سازمان ملل از وضعیت حقوق بشر در ایران نگران است
//origin.radiofarda.com/content/f2_UN_Iran_human_rights/469767.html
نگرانی اتحاديه اروپا از وخامت وضعيت حقوق بشر در ايران
//www.radiofarda.com/Article/2008/10/08/o2_eu_chides_iran.html
جامعه بین المللی بهایی اتهامات قوه قضائیه را رد کرد
//www.radiofarda.com/Article/2008/08/04/f6_Iran_Bahai.html
اعتراض آمریکا به آزار اقلیتها در ایران
//oyrenci.com/News.aspx?newsId=5899
//www.iranologie.org/
پارلمان آلمان به مسالۀ حقوق بشر در ایران پرداخت
سی و دو تن از ساکنان سرشناس هندوستان بیانیه ای را تحت عنوان زندانیان بیگناه بهائی در انتظار محاکمه را فوراً آزاد کنید" را امضا کردند
//komite-adyan.blogfa.com/post-1320.aspx
//www.akhbar-rooz.com/printfriendly.jsp?essayId=20345&news=true
"وضعیت حقوق بشر در ایران" در کمیته ی بین المللی پارلمان کانادا

نظر خود را بنویسید