×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

چگونگی جستجوی حقيقت
1385/04/14

به گفته گاستون باشلار، فیلسوف فرانسوی، اولین قدم در هر تحقیقی گسستن ازخویشتن؛ یعنی غلبه بر پیشداوری هاست. باید باورهای قبلی خود را درباره موضوع مورد تحقیق كنار بگذاریم تا بتوانیم منصفانه به دنبال حقیقت بگردیم. به این منظور باید به دنبال سابقه تحقیق باشیم؛ یعنی با كسانی كه در این موضوع تجاربی دارند مشورت كنیم و نوشته هایی را كه در این موضع موجودند مطالعه و بررسی كنیم .
در تحقیق در مورد یك دیانت جدید نیز مهمترین و دشوارترین مرحله غلبه بر پیشداوری ها و باورهای قبلی است. برای غلبه بر پیشداوری ها لازم است شناخت صحیحتری از دین خود به دست آوریم و بفهمیم كه چرا و چگونه به آن معتقدیم. كسی كه باور داشته باشد دینی كه به آن معتقد است اخرین دین الهی است هرگز در مورد حقانیت ادیان دیگر منصفانه تحقیق نخواهد كرد. پیروان همه ادیان همین باور را دارند و به همین دلیل از ایمان به ادیان بعدی محروم مانده اند . كسی كه فروع دین خود را حقایق ابدی بپندارد هرگز نمی تواند دینی را با فروع دیگر بپذیرد. كسی كه اصول دینی خود را تقلیدی آموخته باشد هرگز نمی تواند در اصول دین دیگری داوری درستی بنماید.
از سوی دیگر باید در مورد دین دیگری كه در مورد آن تحقیق می كنیم به منابع گوناگون مراجعه كنیم، نه اینكه به گفته های مخالفان اكتفا نماییم. مطالعه كتب آسمانی آن دین و نوشته های مومنان به آن دین در كنار نظریات مخالفان آن، ضروری است. بدیهی است كه كسی برای شناخت اسلام به كتب مسیحیان و برای شناخت مسیحیت به كتب یهودیان مراجعه نمی كند. حتی سؤال از پیروان آن دین نیز كافی نیست. چه بسا كه بسیاری از آنان شناخت صحیحی از دین خود نداشته باشند. پس موثق ترین منبع تحقیق كتب آسمانی ادیان است.
دیانت بهایی در ایران هرگز اجازه نیافته است كه آثار و كتب و مقالاتی برای عموم منتشر نماید. آنچه در كتابخانه ها و كتاب فروشی ها و روزنامه ها و رسانه های گروهی و سایت های اینترنتی درباره بهاییان وجود دارد، همه به وسیله مخالفان و دشمنان منتشر شده است و پر از دروغ و تهمت است، بدون اینكه هرگز فرصت پاسخگویی در اختیار بهاییان گذاشته شود. كسانی كه مایل به تحقیق در مورد این دیانت باشند باید یا منابع را از افراد بهایی به امانت بگیرند یا به سایت های رسمی جامعه بهایی، مانند //www.reference.bahai.org یا //bahai.org یا//www.bahailibrary.org یا //www.newnegah.org یا //www.noghtenazar.org یالینكهای مربوطه مراجعه كنند .
در مطالعه این منابع نیز باید انصاف داشت. اگر مطلبی را پذیرفتیم آیا دلایل كافی برای اثبات آن در دست داریم؟ آیا به نتایج آن فكر كرده ایم و می توانیم آن ها را نیز بپذیریم؟ اگر بر مطلبی اعتراض می كنیم آیا همان اعتراضات بر معتقدات خود ما وارد نیست؟ با چنین سوالاتی می توانیم بر میزان بی طرفی و انصاف خود در تحقیق بیفزاییم .
بالاخره باید دانست نتایج تحقیق هیچگاه قطعی نیست و همواره با اطلاعات بیشتر ممكن است تغییر كند. تحقیق كاری نیست كه یكبار برای همیشه انجام دهیم؛ بلكه در سراسر زندگی ادامه دارد. اما اگر طالب یقین و ایمانیم باید به درگاه الهی رو كنیم و از او طلب هدایت و یقین و اطمینان نماییم، زیرا هدایت و ایمان تنها از جانب اوست. «قلب انسان جز به عبادت رحمن مطمئن نگردد.»، « الا بذكر الله تطمئن القلوب».

نظر خود را بنویسید


عجب!

دوست
ارسال شده در : 1392/11/23

علی باباجان، سلام، این سایتی که معرفی کردید «بهائیت شناسی» نیست بلکه «ضدبهائیت شناسی» است! منظور استفاده از کتب خود بهائیان بطور گزینشی و تحریف شده نیست. بلکه منظور این است که اصل کتب در دسترس عموم نیست. البته اینترنت کارها را درست کرده و علاوه بر سایت های ضد بهائی ای که وجود دارد، سایت های بهائی هم وجود دارد که اصل کتب و آثار بهائی در آن هست. در حقیقت سایت «بهائی شناسی» همین سایت های اصلی بهائی هستند. والّا هزاران سایت هست که ضدّ اسلام است و از کتب و قرآن و احادیث اسلامی استفاده می کنند امّا طوری که دلشان می خواهد. ضمنا سایتی که شما دادید مطالب جدیدی ندارد و تکرار همان اتهامات و اکاذیب نخ نماشدۀ موجود در دیگر سایت های بهائی ستیز است. جالب آنکه «لینک های دوستان» سایتی که آدرسش را داده اید نیز، همه سایت های ضد بهائی هستند! به شرح زیر:
حقیقت
بهائی پژوهی
حقیقت بهائیت
بهائیت شناسی
فرقه ضاله بابیت
پایگاه جامع عاشورا
باری خداوند شما را از «چهل دزد» حفظ کناد.
قربونت

انتقاد به این مقاله

علی بابا
ارسال شده در : 1392/11/19

شما گفتید: آنچه در كتابخانه ها و كتاب فروشی ها و روزنامه ها و رسانه های گروهی و سایت های اینترنتی درباره بهاییان وجود دارد، همه به وسیله مخالفان و دشمنان منتشر شده است و پر از دروغ و تهمت است، من این سایت بهائیت شناسی را به شما معرفی می کنم که از کتب خود شما استفاده کرده و اصلا از منابع شیعی کمک نگرفته است ببینید آیا دروغ است یا خیر؟ www.Baha9.ir

رسيدن به كمال

korosh
ارسال شده در : 1386/7/19

كمال مقصود انسان