سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
برگرفته از:
//www.facebook.com/notes/reyhaneh-sh/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D9%88-%D…
چرا و چگونه همچنان بی پاسخ است
September 24, 2013 at 5:33pm
یک ماه از قتل عطا الله رضوانی شهروند بهایی ساکن بندر عباس میگذرد بدون اینکه تحقیقات پلیس در پرونده جنایی این قتل ذره ای پیشرفت داشته باشد.بازپرس پرونده در آگاهی که ظاهراً دغدغه ای ازآزادی قاتل یا قاتلان ندارد به مرخصی رفته است. تحقیقات پلیس معوق مانده و سفر وکیل پرونده که جزء معدود وکلایی است که جرات دفاع از حقوق شهروندان بهائی را دارد به تاخیر افتاده زیرا در فقدان تحقیقات اداره آگاهی هنوز پرونده ای برای بررسی در دادگاه موجود نیست.
عطاءالله رضوانی در ۲۴اگوست شبانه ربوده شد و در مکانی دور افتاده خارج از شهر بندر عباس با شليك گلوله به سر به قتل رسید. او سالها عضو هیئت خادمین بندرعباس بود که مسئولیت اداره جامعه بهائی شهر را بر عهده داشتند.در سالهای اخیر هنگامی كه امام جمعه بندرعباس سخنان تحریک آمیزی را بر علیه بهائیان در نماز جمعه بیان مى نمود، عطاءالله از جمله بهائیانی بود که با امام جمعه تماس گرفته وایشان را از نفرت پراکنی در جامعه بر حذرداشته بود. در پی تحریکات این مقام مذهبی، چند شهروند بندرعباس مورد تهاجم و ضرب و جرح قرار گرفتند.
تحریکات امام جمعه بندر عباس جزئی از حرکت سیستماتیک حکومت ایران برای مقابله با بهائیان و جلوگیری از نشر عقاید ایشان است که در سالهای اخیر شدت گرفته است. دستگیری جمع کثیری از بهائیان درسالهای اخیر و صدور احکام سنگین حبس برای ایشان بخش رسمی حمله فیزیکی حکومت به جامعه بهائی است. بخش غیر رسمی این حمله فیزیکی، ضرب وشتم افراد، ویران کردن گورستان های بهائی، ادامه جلوگیری از ورود دانشجویان بهائی به دانشگاه وتنگ تر کردن عرصه اقتصادی برای بهائیان است. به موازات حمله فیزیکی، حملات ایدئولوژیک بصورت یکطرفه و با سرمایه گذاری کلان دولتی در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته. حکومت ایران با راه اندازی و حمایت مالی گسترده از سایت های اینترنتی بهائی ستیز، تولید فیلم و سریال های ضد بهائی و انتشار و پخش کتاب و سی دی و حتی برگزاری دوره های آموزشی با مضمون تحقیر وتخطئه عقاید بهائیان، عزم خود برای مقابله با گسترش این آیین در ایران را به نمایش گذاشته است.لازم به توضیح است که به جامعه بهایی هیچ گاه فرصتی برای پاسخ گويی به این حملات فرهنگی داده نمیشود. انحصار استفاده از رادیو و تلویزیون در اختیار دولت است و کلیه نشریات و سایتهای اینترنتی تحت کنترل حکومت میباشد. در نتیجه جامعه بهایی تریبونی برای پاسخ گوی به این اتهامات و شبهات نداشته و تحریکات دولتی بلامنازع در جامعه منتشر مى گردد. هدف اصلی حکومت از سرمایه گذاری در این بخش، ایجاد هراس و نفرت از بهائیان در دل هم وطنانشان است. در این بین، حکومت از زدن هر گونه انگ اخلاقی، سیاسی و غیره به این جامعه ابايی ندارد. اقدمات وسیع و حساب شده حکومت ایران برای مقابله با آئین بهایی و حرکات به ظاهر فرهنگی حاکمیت در نهایت سبب تحریک افراط گرایان و افزایش خشونت در جامعه مى گردد. فتوای رهبر ایران در نهی شهروندان از معاشرت با بهائیان تنها چند هفته قبل از قتل عطاالله در نشریات منتشر شد.
قتل عطاءالله رضوانی حلقهای از خشونت سازمان یافته در تحت حمایت دولت جمهوری اسلامی است.نفرت پراکنی و تحریک احساسات مذهبی بر ضدّ بهائیان در رسانههای وابسته به دولت از طرفی، و مصونیت قضایی خاطیان از اجرای عدالت از جانب دیگر، جامعه بهایی را در چنگال بیداد حکومتی قرار داده که کارنامه حقوق بشر آن پیوسته سندی ننگین و شرم آور بوده است.دولت آقای روحانی به اقلیتهای قومی وعده تحقق آزادیهای مندرج در قانون اساسی ایران را داده است. ایشان، همچون دیگر مقامات جمهوری اسلامی هيچ اشارهای به حقوق تضیع شده بهائیان در ایران نداشته اند و هیچ گاه قولی در حمایت از این اقلیت مذهبی نداده اند. هیچ زندانی بهایی در بين آزاد شدگان روزهای اخیر نبود وهنوز هيچ نشانه اى از آزادى هفت مدير جامعه بهايى به چشم نمى خورد . هفت نفرى كه به بيست سال حبس محكوم شده اند و هم اكنون بيش از پنج سال است بدون حتى يك روز مرخصى در زندان بسر مى برند. دولت جدید حتی تلاشی برای نمایش رأفت اسلامی به ده ها زندانى بهایی که به خاطر مسائل اعتقادی دستگیر شده اند، ننمود. دولتی که با شعار میانه روی و تدبیر روی کار آمد، گويا مکانی برای تصحیح افراط ها و تهاجمات وسیع به حقوق انسانی جامعه بهایی را در دستور کار خود ندارد. مقامات جمهوری اسلامی پیوسته از تأیید وجود بهائیان به عنوان بزرگترین اقلیت مذهبی در ایران اجتناب کرده اند.
با این وجود، حرکتی انسانی در جامعه مدنی ایران آغاز گرفته که هدف آن تعامل بین مردم ایران، تغییر فرهنگ نجس انگاری، و ایجاد وحدت ملی است. فراخوان تاریخی آقای نوریزاد برای معاشرت با دگر اندیشان، تولید فیلم در معابد بهایی توسط آقای مخملباف، و بیانیههای فعالان مدنی ایران درباره حقوق بهائیان نشانه هايى از عزم ایرانیان برای پشت سر گذاشتن دوران تقلید بی پرسش است.
در حکومت ایران اما، هنوز هیچ کس پاسخگوی قتل عطاالله رضوانی نیست. شهروند بهایی که جرمی جز نیکنامی و خدمت به هموطنانش نداشت.
ریحانه شکیباییKL- 24 August 2013
نظر خود را بنویسید