سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
برگرفته از: //fa.iranpresswatch.org/2015/08/08/%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%…
روحانی بعد از دوسال
EDITOR · 2015/08/08
سوّم اوت 2015
واشنگتون- USCIRF کمیسیون بین المللی آزادی ادیان در ایالات متحده امریکا، نظرش را در هفته اخیرمتوجه دومّین سال شروع ریاست جمهوری حسن روحانی نموده و مجددا ًتقاضای بهبود وضعیت آزادی ادیان و اعتقادات در ایران را داده اند.
رئیس این کمیسیون، رابرت پی. جورج (Robert P. George) چنین اظهار داشته است:
«این کمیسیون هم چنین دستگیری حبس و توقیف بسیاری از زندانیان وجدان را محکوم کرده و خواهان آزادی فوری آنها میباشد. دوسال از آغاز ریاست جهموری روحانی میگذرد، و دو سال است که برای بهتر شدن وضعیت آزادی ادیان، بخصوص در باره اقلیت های مذهبی هیج اقدامی صورت نگرفته است. در واقع، وضعیت اقلیت های مذهبی مانند، بهائیان، مسیحیان و مسلمانان صوفی بهمراه مسلمانان سنّی و شیعیان مخالف دولت هنوز هم شوم و وخیم است. دولت ایران با این باور که بهائیان مرتد میباشند، آنان را شدیداً مورد ستم و صدمات قرار داده و بهائیان را لایق حمایت قانونی نمیداند. اخیرامسئولین دولت تعدادی بسیار از محل های کسب و کار متعلق به بهائیان را تعطیل کرده است. این امر به وخامت اوضاع مالی این گروه به حاشیه رانده شده شدیداٌ افزوده است. علاوه بر این، مراسم مذهبی در کلیسا های مسیحی مرتباً مورد تهاجم قرار گرفته و بسیاری از مسیحیان دستگیر گردیده اند، مسلمانان مخالف (دولت) نیز هم تحت حبس و شکنجه اند.»
حدّ اقل 350 نفر بدلیل اعتقادات مذهبی خویش که شامل 150 نفر سنّی مسلمان، بیش از صد بهائی، حدود نود نفر از میسحیان و تعداد زیادی از صوفیان میباشند در زندانهای ایران محبوسند. در میان این افراد میتوان از سعید عابدینی ،کشیشی ایرانی تبارشهروند امریکا ، بهنام ایرانی، رهبر مسیحی پروتستانها و هم چنین اعضاء جامعه بهائی ایران بخصوص گروه هفت نفره یاران (عفیف نعیمی، بهروز توکّلی، جمال الدین خانجانی، وحید تیزفهم، فریبا کمال آبادی، مهوش ثابت و سعید رضائی) نامبرد. نام این افراد در پروژه دفاع از آزادی (Defending Freedom Project) ابتکاری که کمیسیون حقوق بشر تام لانتوس (Tom Lantos Human Rights Commission) با همکاری کمیسیون بین المللی آزادی ادیان در ایالات متحده امریکا و سازمان عفو بین المللی (Amnesty International ) شروع نمودند ثبت گردیده است. از طریق این پروژه اعضاء کنگره امریکا به دفاع از بسیاری از زندانیان وجدان می پردازند و با برملا نمودن بیشتر قوانین و خط مشی هائی که بعضی از دولت ها بکار میگیرند تا این افراد را زندانی کنند آنان را مورد مواخذه قرار میدهند.
آقای جورج مجدداً اشاره میکند:
« از ماه اوت سال 2013 تعداد پیروان جوامع اقلیت های مذهبی که در گوشه زندان های ایران بدلیل اعتقادات مذهبی تدریجاً از بین میروند افزایش یافته. دولت امریکا بهمراه سایر دول باید صدای خویش را مرتباً تا حدی زیادی در مورد عدم آزادی ادیان در ایران بلند نمایند و مسئولین ،مؤسسات و سازمان های دولتی ایرانی را که مقصر و خاطی در آزادی دیانت در ایران هستند مورد مواخذه قرار داده و دارائی ایشان را مصادره و از صدور ویزا برای آنها جلوگیری نمایند.»
کمیسیون بین المللی آزادی ادیان در ایالات متحده امریکا و وزارت داخله امریکا از کشور ایران از سال ۱۹۹۰ بعلت تخطی فاحش در آزادی ادیان با عنوان کشوری با «نگرانی مخصوص» (Particular Concern) نامبرده اند .
برای اطلاع بیشتر دراین مورد لطفاٌ به گزارش سالیانه این کمیسیون مراجعه کنید و یا برا ی مصاحبه با مسئول کمیسیون از طریق ایمیل با [email protected] تماس حاصل فرمائید.
پی نوشته:
اصل این مقاله بزبان انگلیسی است که در تاریخ پنجم اوت 2015 در وبسایت «کمیسیون» انتشار یافته که میتوان در آدرس زیر بدان دست یافت وترجمه آن از ایران پرس واچ میباشد.
Tags: کمیسیون بین المللی آزادی ادیان در ایالات متحده امریکا
نظر خود را بنویسید