سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
لسان مشترک، تعلیمی از حضرت بهاءالله (۱)
نوشته مایکل کِرتوتی (Michael Curtotti)(۲)
۱۱ می ۲۰۱۷
ترجمه مهرداد جعفری
تمامی مردم عالم در یک کره زندگی می نمایند و از یک هوا تنفس و همگی متعلق به یک جامعه به نام عالم انسانی می باشند. ولی تمامی این مردم زبان واحدی ندارند که با آن گفتگو نمایند. در بسیاری از مواقع قادر به فهم یکدیگر نیستیم. و باز از جهتی بسیاری اوقات در تقلّا هستیم که بتوانیم با همنوع خویش مکالمه نمائیم.
کاملاً واضح است که نداشتن زبانی مشترک مانع بزرگی برای تحقق صلح عمومی و ادراک بیشتر یکدیگر است. حضرت بهاءالله می خواهند عالم بشر یک زبان را اختیار نماید.
«جمیع مِلل نفوسی معیّن نمایند از اهل ادراک و کمال تا مجتمع شوند و به مشاورت یکدیگر یک لسان اختیار کنند چه از السن مختلفۀ موجوده و چه لسان جدید تازه اختراع نمایند و در جمیع مدارس عالم اطفال را به آن تعلیم دهند.
عنقریب جمیع اهل عالم به یک لسان و یک خط مزیّن، در این صورت هر نفسی به هر بَلدی توجّه نماید مثل آنست که در بیت خود وارد شده، این امور لازم و واجب، هر ذی بَصَر و سَمعی باید جهد نماید تا اسباب آنچه ذکر شد از عالمِ الفاظ و اقوال به عرصۀ شهود و ظهور آید.»(۳)
حضرت بهاءالله هم چنین به مجالس (شورای) ممالک توصیه می فرمایند که به این امر توجه مبذول نمایند:
«یا اَهلَ المَجالِسِ فِی البِلادِ اخْتارُوا لُغَةً مِنَ اللُّغاتِ لِیَتَکَلَّمَ بِها مَن عَلَی الاَرضِ وَ کَذلِکَ مِنَ الخُطوطِ.»(۴)
هم چنین حضرت بهاءالله یکی از علائم بلوغ عالم را داشتن خط و زبان مشترک ذکر فرموده اند.
تا امروز اقداماتی محدود در این زمینه آغاز گردیده که بتوان به این هدف رسید. زبان انگلیسی بالفعل به عنوان زبانی مشترک در بسیاری از اهداف بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد. سازمان ملل متّحد شش زبان را به عنوان زبان رسمی در مکاتباتش انتخاب نموده که عبارتند از: عربی، چینی، انگلیسی، فرانسوی، روسی و اسپانیولی. زبان های فرانسوی، انگلیسی و اسپانیولی زبان هائی است که عملاً بکار گرفته می شود. اقدامات متفاوت دیگری هم برای اختراع زبانی بین المللی انجام گرفته ـ به عنوان مثال زبان اسپرانتو(زبان بین المللی). در قرن بیست و یکم با استفاده از تکنولوژی موجود تقریباً با ترجمۀ فوری و سریع بین زبان ها می توان مطالب مورد نظر را درک نمود. چون امروزه افراد بشر متزایداً با یکدیگر در تماس بیشتری در تمام دنیا می باشند لزوم زبانی واحد بیش از پیش احساس می شود.
حضرت عبدالبهاء انتحاب زبانی به عنوان زبان دوّم بین المللی را یکی از تعالیم اساسی حضرت بهاءالله محسوب فرموده و مانند دیگر تعالیم تا حال مورد آزمایش های متفاوت قرار گرفته و این تعلیم یک قسمتی از شبکۀ به هم پیچیدۀ دیگر تعالیم است که نهایتاً بشر را به جانب وحدت سوق می دهد.
پاورقی ها:
توجّه: برای «محفوظ بودن حقّ چاپ» به اصل مقاله به انگلیسی مراجعه فرمائید.
(۱). این مقاله شمارۀ ۳۵ نویسنده می باشد.
(۲). مایکل کِرتوتی به مناسبت جشن دویستمین سالگرد تولّد مبارک حضرت بهاءالله که در ۲۱\۲۲ اکتبر ۲۰۱۷ برگزار می گردد تعهّد شخصی نموده که تا آن روز ۲۰۰ مقاله در مواضیع مختلفۀ دیانت بهائی بنویسد، برای اصل این مقاله ها مراجعه کنید به: //beyondforeignness.org/
(۳). الواح مبارکۀ حضرت بهاءالله بعد از کتاب اقدس، لوح مقصود، صص ۹۹ و ۱۰۰.
(۴). کتاب اقدس، بند ۱۸۹.
نظر خود را بنویسید