×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

افق روشن آینده
1385/05/24

تشبیه عالم به یک بدن که از مجموعه اعضاء و ارکان کوچک و بزرگ تشکیل یافته و کلیه اعضاء ان میبایست در کمال صحت و هم آهنگی و تعادل و توازن به وظائف خویش عمل کنند تعریفی در حد کمال و زیبائی است.
هرچه جهان و جهانیان به هم نزدیک و نزدیک تر میشوند و ملل دنیا در زمینه های گوناگون تعهداتشان فراتراز محدوده و محیط زندگی آنها پیش میرود و رشته های منافع فردی و جمعی روز بروز در هم ادغام شده و درهم میپیچید، اهمیت تعریف فوق با شکوه افزون تری جلوه گر میشود و شرافت تاریخی بشر، پس از گذر از پیچ و خم های هزاران مشکل بزرگ و کوچک، عاقبت نمودار میگردد.
پرات فلسفه شناس معاصر مینویسد عالم وجود تا حد زیادی شبیه یک موجود زنده است. این ارگانیسم متکی به عقل فعال است که میتواند هوشیارانه مقاصدی را برگزیند و در بساط جهان به اجرا گذارد بر همین منوالی که افراد انسانی نیات و تصمیمات خود را به واسطه اعضای جسمانی اظهار میدارند.
پرات معتقد است اصل علیت که بر عالم وجود حکمفرماست. قانون جذب و دفع فیزیک نیوتونی نیست بلکه از نوع علیتی است که در ذات موجود زنده میتوان کشف کرد.
هربرت اسپنسر فیلسوف سده نوزذهم،نیز در این فکر افتاد که تئوری تکامل بیولوژیک را بر ساختار اجتماعی منطبق سازد. بدین منظور وی تغییرات جوامع انسانی و تحولات حیاتی موجودات زنده را همانند میدانست و هر دو را تابع قوانین ثابت تکاملی میانگاشت.
لزوم چنین باوری در دیدگاه مردم روشن بین، نوید افق روشن آینده بشریت است. در این مسیر جز با ابزار وداد و دوستی و عشق، حربه دیگری بکار نمی آید.
البته انسان ها را نمی توان به روز وادار به قبول باورها کرد بلکه باید زمینه فکری آنها را از قیود کهنه و رسوبات سخت شده و متحجرانه، بوسیله آموزش و تربیت به تدریج آماده کشت تخم حقیقت پرستی و نیک خواهی و شرافت و انسان دوستی نمود...
ادامه دارد

نظر خود را بنویسید