سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
رومئو دلایر، کارشناس مسایل مربوط به کشتار همگانی، نسبت به ایذاء و آزار مذهبی و نقض حقوق بشر در ایران عمیقاً ابراز نگرانی کرد
دفتر سناتور رومئو دلایر
اوتاوا، ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۶
سناتور رومئو دلایر، ژنرال بازنشستۀ کانادائی، با صدور بیانیّهای اعلام داشت که سازمان ملل متّحد باید خود را برای حفاظت از جامعه بهائی ایران در برابر اقدامات سَبُعانۀ احتمالی آماده کند.
سناتور دلایر امروز گفت، نگران شواهدی است که از اذیّت و آزار سیستماتیک و نقض حقوق انسانی ۳۵۰٫۰۰۰ پیرو دیانت بهائی در ایران حکایت دارد. دیانت بهائی بزرگترین اقلّیت مذهبی ایران بشمار میرود.
سناتور دلایر هنگام خدمت در نیروهای مسلّح کانادا، فرماندهی مأموریت ناکام ۱۹۹۴ سازمان ملل متّحد در رواندا را بر عهده داشت، جائی که در عرض ۱۰۰ روز ۸۰۰٫۰۰۰ مرد، زن و کودک قتل عام شدند، و صحنۀ فجیعترین نسلکشی تاریخ پس از کشتار جمعی یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم بود.
سناتور دلایر که از عدم تمایل جهانیان برای مداخله و جلوگیری از کشتار همگانی در رواندا به خشم آمده بود، مصمّم شد که وقت خود را صرف یافتن راهی برای حلّ اختلافات و پایبندی کشورها به حکم قانون کند.
سناتور دلایر اینک معتقد است که جامعۀ بهائی ایران آماج حملات همآهنگ دولت جمهوری اسلامی ایران و مؤسّسات مورد حمایت آن دولت قرار دارد.
آقای دلایر میگوید: «اسما جهانگیر، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متّحد در مورد آزادی مذهب یا عقیده، اظهار داشته است که ارتش ایران، وزارت اطلاعات، نیروهای انتظامی و پاسداران انقلاب جمهوری اسلامی سرگرم تهیّۀ فهرستهائی از اسامی تمامی اعضاء جامعۀ بهائی ایران هستند و بهائیان را زیر نظر گرفتهاند.» بگفتۀ آقای دلایر، «اینگونه عملیات شناسائی و هدفگیری شهروندان بر اساس باورهای مذهبی یا میراث نژادیشان، نخستین گام زشت و ناشایست در جهت اعمال خشونت منظّم، و جنایت علیه بشریّت است.»
آقای دلایر گفت، رسانههای گروهی ایران، تحت حمایت دولت جمهوری اسلامی، به یک سلسله عملیات تبلیغاتی علیه بهائیان ایران دست زدهاند که این اقدامات همچنان ادامه دارد. سناتور دلایر افزود: «تجربۀ من در رواندا و پیشینۀ دیگر مناقشات جهان این پیام هشدار دهنده را میفرستد که هر گاه رسانههای گروهی یک کشور به اشاعۀ تبلیغات سوء علیه گروه خاصی مبادرت میورزند، بهتر است جهانیان مسئله را اهمیّت دهند و از نزدیک مراقب اوضاع باشند.»
اسما جهانگیر، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متّحد، در بیانیّهای که در بیستم ماه مارس ۲۰۰۶ منتشر ساخت گفت به «نامۀ محرمانهای» دست یافته است که از سوی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلّح ایران خطاب به وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب و نیروهای انتظامی نوشته شده است. به گفتۀ خانم جهانگیر، در این نامه آمده است که : «آیتالله خامنهای، رهبر عالی کشور، به ستاد فرماندهی نیروهای مسلّح دستور داده است که پیروان دیانت بهائی را شناسائی کرده و فعّالیّتهای آنان را تحت نظر بگیرند.» از دریافت کنندگان نامه خواسته شده که «هر گونه اطلاعات در مورد پیروان دیانت بهائی را» به نحوی «فوقالعاده محرمانه جمعآوری کنند.»
خانم جهانگیر میگوید، چنین اقدامی «دخالت غیرمجاز و غیرقابل قبول درحقوق اعضاء اقلیّتهای مذهبی است.»
این نامه، همراه با حملات رسانههای گروهی به بهائیان، و ظهور مجدّد انجمن حجّتیه درعرصۀ محافل دولتی ایران، انجمنی که خود را متعّهد به انهدام دیانت بهائی میداند، موجبات نگرانی جامعۀ بهائی را فراهم آورده است. در ماه دسامبر سال گذشته، یکی از بهائیان ایران به نام ذبیحالله محرمی، تحت شرایطی مشکوک در یکی از زندانهای ایران درگذشت. وی ده سال بود که به اتّهام ارتداد در زندان بسر میبرد. در سال ۲۰۰۵، شصت تن از بهائیان برجستۀ ایران باز داشت شده و بدون اینکه اتّهامی علیه آنان عنوان شود، تحت بازجوئی قرار گرفتند. آقای دلایر میگوید: «من عمیقاً نگران آن هستم که بهائیان ایران اینک به طور اخص هدف رژیمی قرار گرفتهاند که میتواند به پلیدترین مقاصد و اهداف خود جامه عمل بپوشاند.»
سناتور دلایر میگوید، از زمان کشتار همگانی موسوم به هالوکاست در دوران جنگ جهانی دوم تا کنون، دولتهای جهان به کرّات عبارت «دیگر هرگز» را تکرار کردهاند. با اینهمه، فجایع و بیرحمیها همچنان ادامه دارد. آقای دلایر میافزاید: «در ایران و دیگر مناطق جهان مانند دارفور که صحنۀ اقداماتی شوم و شریرانه است، جامعۀ بینالمللی باید پیش از آنکه غیرنظامیان آسیب ببینند، آماده عمل شود. گرچه مجازات اشرار پس از ارتکاب جرم دارای اهمیّتی حیاتی است، اما در سطح بینالملّلی واکنشی است بس غمناک و ناکافی به پاکسازی قومی و دیگر جنایات علیه بشریّت.»
دیانت بهائی در سراسر جهان حدود ۷ میلیون نفر عضو دارد. این دیانت که آئینی است مستقل و در ایران قرن نوزدهم زاده شده است، اساس همه ادیان جهان را محترم میشمرد. پس از هندوستان، بیشترین تعداد بهائیان در ایران زندگی میکنند.
وسیلۀ تماس رسانه های گروهی با دفتر سناتور رومئو دلایر
Media Inquires:
Office of LGen, the Hon. Roméo A. Dallaire, Senator
Tel: 613-995-4191
نظر خود را بنویسید