سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.
منبع: سایت رادیو زمانه
وای بروزی که بگندد نمک:
نگاهی حقوقی به سیر بازداشت و بازجوئی هفت نفر متهمان بهائی
ضرورت تشکیل و اداره یک حکومت قانونی آنست که مجریان قانون بیش از هر شخص دیگری قانون را مراعات کنند و بر مفاد آن عامل باشند.بدون رعایت این اصل ، یعنی عمل به قانون توسط مجریان قانون ، سخن از نظام و قانون و عدالت بی معنی و بی مفهوم است. نظر به این اصل است که قانونگذار مجازاتهای سختی را برای قضات و ضابطین و مامورین خاطی وضع کرده است. فی المثل در ماده ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی آمده است:
«هر یک از مقامات و مامورین وابسته به نهادها و دستگاههای حکومتی که بر خلاف قانون آزادی شخصی افراد ملت را سلب کند یا آنان را از حقوق مقرر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران محروم نماید علاوه بر انفصال از خدمت و محرومیت یک تا پنج سال از مشاغل حکومتی ، به حبس از دو ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.»
همچنین مواد ۵۷۱ الی ۵۸۳ قانون مجازات اسلامی مجازاتهای مشخص و قاطعی را برای مقامات و مامورین خاطی مقرر نموده است و بدیهی است که مجازات چنین افرادی موجب تقویت حکومت قانون و ترویج عدالت و نظم در جامعه می گردد.
با این مقدمه به شرح مختصری از مراحل دستگیری هفت نفر از مدیران جامعه بهائی می پردازیم و امیدواریم که خوانندگان محترم خود قضاوت فرمایند و به میزان رعایت قانون و عدالت پروری در محاکمه این هفت نفر بیگناه پی برند.
۱- در ماده واحده حقوق شهروندی در قانون احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی (منتشر شده در روزنامه رسمی شماره ۱۷۲۴۹ - /۰۳/۲۰۱۳۸۳) که در بخشنامه شماره ۱/۸۳/۷۱۶ - ۸۳/۱/۲۰ ریاست قوه قضائیه به مراجع انتظامی و اطلاعاتی کشور نیز آمده، چنین ذکر شده است:
«اصل منع دستگیری و بازداشت افراد ایجاب می نماید که در موارد ضروری نیز به حکم و ترتیبی باشد که در قانون معین گردیده است و ظرف مهلت مقرره پرونده به مراجع صالح قضائی ارسال شود و خانواده دستگیر شدگان در جریان قرار گیرند.»
اولین عضو این هیئت هفت نفره ، سرکار خانم مهوش ثابت، در تاریخ پنجم مارس ۲۰۰۸ مطابق پانزدهم اسفند ماه ۱۳۸۶ در شهر مشهد بازداشت شد. ایشان ساکن شهر طهران است و سفر ایشان به شهر مشهد به دعوت اداره اطلاعات و برای پاسخگوئی به سوالاتی در باره خاکسپاری یک فرد بهائی در گورستان مشهد بود.در آن زمان احضار های رسمی و غیر رسمی اعضاء این هیئت هفت نفره به ادارات اطلاعات امری مرسوم بود و سالها بود که اعضاء یاران ایران به عناوین مختلف برای ارائه توضیحات به اداره اطلاعات فرا خوانده می شدند.
پس از بازداشت غیر منتظره خانم مهوش ثابت به خانواده ایشان اطلاعی داده نشد و فرصت تماس و ملاقات با خانواده تا مدتها از ایشان گرفته شد. و این در حالیست که طبق بند ۵ ماده واحده قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی هر متهمی حق دارد از مأموران بازجو بخواهد دراولین فرصت به خانواده وی اطلاع دهند تا از سرنوشت او مطلع شوند و در صورت لزوم برای آزادی او وثیقه یا کفیل آماده کنند. حبس متهم در سلول انفرادی بمدت طولانی و قرار دادن خانواده وی در بی خبری و اضطراب و در نهایت ترتیب ملاقاتی از راه دور برای پسر ایشان، از اقدامات غیر قانونی اداره اطلاعات خراسان بوده است که ماموران درگیر باید پاسخگو باشند.
۲- شش نفر دیگر از اعضاء هیئت هفت نفره مدیران جامعه بهائی ایران در تاریخ ۱۴ می ۲۰۰۸ ۲۵)اردیبهشت ۱۳۸۷) در منزل خود دستگیر شدند . در هر شش مورد ماموران در هنگام دق الباب ماموریت خود را بررسی دزدی در محل و یا شکایت همسایگان و یا مواد مخدر عنوان نمودند. حکمی که در دست ماموران بود به هیچیک از متهمین و یا اعضاء خانواده ایشان تحویل نگردید و تنها فرصتی کوتاه برای مشاهده آن حکم به ایشان داده شد. این در حالیست که ضرورت عقلی چنین حکم می کند که هر متهمی حق دارد از مأموری که قصد جلب او را دارد، بخواهد مدارک شناسایی خود و نیز دستور قضایی متضمن دستگیری اش را به او نشان دهد و یک نسخه از این حکم جهت پی گیری خانواده تحویل ایشان گردد.
۳- موارد اتهامی در حکم بازرسی و جلب، عناوینی کلی و مبهم بوده و از ذکر دقیق اتهام و عمل مجرمانه کوتاهی شده است. این در حالیست که طبق بند اول ماده واحده قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی :
«کشف و تعقیب جرائم و اجرای تحقیقات و صدور قرارهای تامین و بازداشت موقت می باید مبتنی بر رعایت قوانین و با حکم و دستور قضائی مشخص و شفاف صورت گیرد و از اعمال هرگونه سلایق شخصی و سوء استفاده از قدرت و یا اعمال هرگونه خشونت و یا بازداشتهای اضافی و بدون ضرورت اجتناب شود.»
متهم برای دفاع از خود و تضمین حقوق خود لازم است از اتهام به نحو دقیق اطلاع داشته باشد . ذکر عناوین کلی و غیر شفاف مانند تبلیغ علیه نظام و یا توطئه براندازی و یا جاسوسی، بدون تعیین مصادیق و شواهد، تنها دست مامورین را برای اقدامات خلاف قانون باز می گذارد و خود یک عمل غیر قانونی است.
۴ - طبق گزارش خانواده های متهمین ، تعدادی از ماموران با خشونت و بی ادبی و اهانت با متهمین و اعضاء خانواده آنان برخورد کرده ، عکسها و تصاویر مذهبی را پاره نموده ، به مقدسات آنها توهین کرده و فرزندان خردسال را مورد آزار لفظی قرار داده اند .این موارد تخلف توسط اعضاء خانواده به اطلاع رئیس دادگستری استان رسیده است ولی تا کنون عکس العملی از جانب ایشان مشاهده نگشته.
۵ - طبق بند هشتم ماده واحده قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی مامورین باید از تعرض نسبت به اسناد و مدارک و اشیائی که ارتباط با جرم نداشته یا به متهم تعلق ندارد و افشای مضمون نامه ها و نوشته ها و عکسهای فامیلی و فیلمهای خانوادگی و ضبط بی مورد آنها خودداری کنند. خانواده های متهمین موارد بسیاری از ضبط اشیائی مانند اسناد مالکیت خانه، کارت شناسائی ملی ، پول نقد، کتب مذهبی و اعتقادی ، یادداشتهای شخصی ، عکسهای خانوادگی ، کامپیوتر شخصی ، و تابلو های عکس خبر داده اند. لازم به ذکر است که در هجوم به منازل بهائیان این رویه غیر قانونی به صورت یک سنت در آمده است .
۶ - مامورین موظفند که لیست دقیقی از اشیاء و موارد ضبط شده را صورتجلسه کرده و در دو نسخه تنظیم و پس از امضاء یک نسخه آنرا به متهم و یا خانواده وی تحویل دهند. این مورد نیز رعایت نگردیده است و عملا امکان پی گیری خانواده ها از اشیاء ضبط شده و شکایت از مامورین متخلف وجود ندارد.
۷ - طبق بند ۳ حفظ حقوق شهروندی و اصل سی و پنجم قانون اساسی و ماده ۱۲۸ قانون آئین دادرسی کیفری، هر متهمی حق دارد در کلیه مراحل تحقیق و رسیدگی در پرونده خود از دسترسی به وکیل برخوردار باشد. نه تنها متهم از چنین حقی برخوردار است بلکه دادسرا و دادگاهها هم مکلف شده اند که اگر متهمی وکیل نداشت برای او امکانات استفاده از وکیل را فراهم کنند. با وجود آنکه خانواده های این افراد از طریق کانون مدافعان حقوق بشر چهار نفر وکیل برای متهمین معرفی نموده اند، به این وکلا فرصت ملاقات با متهمین و مطالعه پرونده داده نشده است. مردم ایران بلکه همه اهل عالم شاهدند که چگونه در این مدت با جوسازی مطبوعاتی و دروغ پراکنی و ارعاب سعی در انصراف این وکلا از پی گرد قانونی پرونده بعمل آمده است.
۸ - قاضی تحقیق قولا و عملا سوگیری شدید و تعصبات مذهبی خود را در مورد این پرونده نشان داده است. وی مدتی طولانی از ملاقات و روبرو شدن با خانواده های متهمان خودداری کرده است و پس از اقدامات فراوان وتلاشهای طولانی ومراجعات مکرر به رئیس کل دادگستری استان طهران بالاخره پس از چهارماه قاضی پرورنده اجازه دادخانواده های یاران با اوملاقات نمایند. در ملاقاتها نیز با تعصب و خشونت با این افراد برخورد کرده و حتی صراحتا اظهار داشته است که به نظر وی حتی برای اطفال خردسال و شیرخوار بهائی نیز باید حکم اعدام صادر نمود! این در حالیست که طبق بند پنج ماده ۳۹ قانون آئین دادرسی کیفری متهمین باید از قاضی صالح و بی طرف برخوردار باشند.
۹ - حق ملاقات متهمین نقض شده و به بهانه های واهی و بی اساس حبس آنها در سلول انفرادی و ممنوعیت ملاقات آنها تداوم یافته است. لازم به ذکر است که طبق اظهارات متهمین ، بازجویی از آنها در اوائل ماه جون ۲۰۰۸ (خردادماه ۱۳۸۷) پایان یافته بود و دلیلی برای ادامه حبس آنها در سلول انفرادی و ممنوعیت ملاقات با وکیل و خانواده ها وجود نداشت. لازم به ذکر است که این یک ماه ممنوعیت ملاقات نیز به فرض وارد بودن اتهام اقدام علیه امنیت ملی قابل توجیه است و توجه بر بی اساس بودن این اتهام آشکار می سازد که مامورین و قضات تحقیق حتی حق نداشتند یک روز این متهمین را از دسترسی به وکیل و خانواده های خود محروم نمایند. با وجود تمام این موارد آشکار نقض حقوق و مطلع بودن ریاست محترم دادگستری ، زندان انفرادی و ممنوعیت ملاقات این افراد ماهها ادامه یافت.
۱۰ - طبق ماده ۱۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری متهم و وکلای او حق دارند پس ازخاتمه تحقیقات مقدماتی، پرونده اتهامی خودرامطالعه وازتمامی محتویات آن مطلع شوند . این حق که لازمه یک دادرسی عادلانه است تا کنون از متهمین و وکلای ایشان سلب شده است. لازم به ذکر است که حجیم بودن و پیچیده بودن این پرونده ضرورت بررسی دقیق آن توسط وکلا را دو چندان می کند و وکلای این پرونده نه تنها باید پرونده را دقیقا مطالعه نمایند بلکه باید از فرصت کافی برای بررسی و تحقیق در مورد محتوای آن نیز برخوردار گردند. برگزاری دادگاه این متهمین در شرایطی که هنوز وکلا و متهمین پرونده را ندیده اند عملا فرصت بررسی پرونده را حتی در صورت صدور مجوز ، غیر ممکن می سازد.
متهمین این پرونده بیش از یک سال است که در انتظار به سر می برند . بازجوئی های ایشان ده ماه است که پایان یافته . شرایط محل نگهداری یاران ایران از انجائیکه محل بازداشت موقت بوده ومعمولا برای یک دوره کوتاه مثلا ۲۴ ساعت است بسیار سخت وطاقت فرساست مثلا درتمام این مدت یکسال روی زمین بتنی وروی یک موکت نشسته اند بطوریکه اخیرا بدن انها زخم شده است. در تمام این مدت یکسال درمعرض افتاب قرار نگرفته اند ودر یک سلول کوچک که مخصوص یک نفر است دو نفر ازخانمهای بهمراه دوخانم دیگر ودرسلول دیگر۵نفراقایان درحالی که همیشه درب سلول قفل است وهیچ پنجره ای برای نورگیری ندارد نگهداری میشوندوفقط برخورداری انها از افتاب محدود میشود به زمانیکه هفته ای یکبار ملاقات در اتوموبیل قرار میگیرند وحدود دو دقیقه در راه هستند. اگر یاران در زندان بودند ونه در بازدداشتگاه موقت از خیلی از امکانات همانند تخت ،مرخصی ماهی یک هفته ، کتاب برای مطالعه.تماس تلفنی با خانواده برخوردار میشدند.
لازم به ذکر است که تا کنون هیچ دلیل و مدرکی علیه ایشان ارائه نشده است و وکلای ایشان نیز فرصت ملاقات و یا دستیابی به پرونده را نیافته اند. دادگاه هفت نفر از مدیران جامعه بهائی ایران دادگاهی عادی نیست . این دادگاه محاکمه جامعه ای است که نزدیک به سی سال به شدیدترین اتهامات از قبیل جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقدسات مذهبی متهم شده است. این اتهامات نه تنها بر این هفت نفر وارد شده است ، بلکه توجیه کننده هزاران هزار موارد اذیت و آزار و سلب حقوق از طرف مسئولین حکومتی بر قاطبه جامعه بهائیان ایران می باشد. بهائیان هیچگاه فرصت دفاع از خود را در داخل کشور ایران نیافته اند . آیا این دادگاه نقطه عطفی بر این جور و ستم خواهد بود و نشانه ای از ترقی موازین عدالت در کشور ایران به شمار خواهد رفت؟ آیا با وجود چنین تخلفات آشکار و عدم تعقیب قضائی مامورین خاطی، چه قضاوتی در مورد عدالت دادگاه در ذهن جهانیان شکل خواهد گرفت؟ جهانیان امروز، با تیز بینی و کنجکاوی روزافزون، می نگرند که قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران ، چه نمونه ای از عدالت اسلامی در برخورد با غیر مسلمانان به آنها ارائه خواهد داد.
نظر خود را بنویسید
قانون كلمه زيبايي است ، اما ....
مهينارسال شده در : 1388/4/15
دل به تنگ آمد ، اي دريغا محرمي ....
امروز دوشنبه 15 تير ماه 88 است كه در كشور ايران "روز پدر " نام گرفته است بمناسبت ميلاد يگانه يار و مددكار و حامي بيگناهان و پدري بس مهربان حضرت علي ( ع ) روح ماسوا فداه ، طلعت بزرگواري كه در اجراي قانون الهي شجيعترين و عادلترين بود .... لذا قانون كلمه بسيار زيبايي شد ، اما در كشورم! ايران ، در زادگاه و مهد قانون و تمدن! ايران ، در سرزمين عشق و عرفان! ايران ، در جايگاه بلند پهلوانان و جوانمردان و راد مردان! ايران ، در تاريخ پرشكوه اين مدنيت جذاب! ايران ، در ايران كنوني يعني حكومت جمهوري اسلامي آيا ميشود از عدل آن پدر مهربان اثر و نشاني يافت ؟ آيا بقرار مسموع كه در 20 / 4/ 88 محكمه باصطلاح متهمان بهايي ياران ايران ميباشد، واقعا آنروز محكمه عدل و انصاف است ؟؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!
آيا گناه آنان كه قريب يكسال و اندي هنوز بطريق اولي و عادلانه تفهيم اتهام بطور قانوني نشده است در چنين لحظه ها به تشكيل چنين محكمه اي اقدام نمودن آيا واقعا اجراي قانون عدل علي است ؟؟؟ آنهم در هفته اي كه بنام آن سالار عدل و رافت الهي هفته پدر نام گرفته است ؟؟؟!!!!!!
من هيچ حرفي و پاسخي و قضاوتي نمينمايم و اين پاسخ و قضاوت را به شعور انسانهاي آزاده و پاك مينهم كه بدرستي و خدا پسند و محكمه پسند قضاوت نمايند .
فقط آنقدر ميگويم در بين آن هفت يار ايراني پر مهر و وفا و صميمي 5 پدر عاشق و مخلص و صادقي وجود دارد كه نه تنها براي اولاد خويش پدري مهربان و فداكار بودند و هستند بلكه براي يكايك احباي ايران و حتي همه هموطنان مهربان ايران پدري عاشق و خالص و صادق و صميمي هستند . كه دلهاي بسيار زيادي از فرزندان معنويشان بيتاب و بيقرارشان است و در دل آرزو دارند هداياي روز پدر را تقديم وجود بي آلايش و منزه آنان نمايند ، هدايايي از صبر ، عشق ، عبوديت و خدمت و بوسه هاي اطاعت و انقياد و عشق و انجذاب بر پيشاني پاك و مطهرشان بزنند ....
لذا ، با تمام قوت و قدرت و اميد به درگاه ايزد منان دست رجا بلند ميداريم و دعا ميخوانيم و طير روح و جان را بسوي آن محبوبان اسير در بند ظلم پرواز ميدهيم كه اي خداوند بيمانند ، نه تنها ياران محبوب ايرانمان ، بلكه كل ملت شريف و فهيم و آگاه و مهربان ايران مقدس را از چنگال ظلم و اعتساف رهايي ده و جميع را محافظه فرما ! ، تا كل متحد گشته در راه تو به جان و دل به خدمت كوشيم و براي اعتلاي ايران و آزادي و آباداني اين سرزمين محبوب الهي پر توان و كوشا باشيم .
ما فرزندان بهايي شما : جمال الدين عزيز ، بهروز عزيز ، عفيف عزيز ، وحيد عزيز و سعيد عزيز با ديدگان مشتاق و تر ، با قلوبي آكنده از مهر و اميد به شما مهرويان روز پدر را تبريك و تهنيت فراوان ميگوييم و فرياد ميزنيم كه دوستتان داريم و تا هميشه ايام الله صفت عشق و پاكي و مهرباني و خلوص و صدق شما را ميگوييم و آيندگان خواهند گفت . از آستان مقدس جمال ابهي و نيز در اين ايام كه مقارن با ميلاد فرشته عشق و دانايي علي ( ع ) شده است، از روح آن بزرگوار و مهربان ميطلبيم شفيع و حامي و حافظ يكايك شما محبوبان هميشه مظلوم باشد ! آمين يا رب العالمين و ارحم الراحمين
" قل الله يكفي عن كل شيي و علي الله فليتوكل متوكلون "
اندیشیدن
راهروارسال شده در : 1388/3/11
تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش
عرض ادب و احترام خدمت همگی عزیزان
البته بنده نظرات خود را بدون جانبداری و یا حب و بغض نسبت مرام و یا تفکر خاصی عنوان میکنم و اینها صرفا دیدگاههایی هستند که بنده با مطالعات محدودی که تا امروز داشته ام حاصل شده است. بسیاری از دگر اندیشان و آزاد اندیشان و ژرف اندیشان در طول تاریخ بوده اند که چون حرکت آنها شنا در خلاف جهت جریان آب بوده با حبس و زنجیر واتهام مواجه شده اند البته تعداد این افراد در طول تاریخ بسیاربوده اند مثلا: ژاندارک –چه گوارا- شریعتی-ابوذر-سمیه- گالیله
امام حسین- حلاج .....................................................
نقطه اشتراک همگی این بزرگان صرفنظر از موقعیت زمانی و مکانی و نوع نگاه و جهان بینی هرکدام یک چیز بود؟؟
و آن اینکه آنچه میگفتند ودرآن استقامت میورزیدند به مذاق حاکمان و صاحبان قدرت وثروت خوش نمی آمد!!!
آن یار کزو گشت سر دار بلند جرمش این بود که اسرار هویدا می کرد
به نظر بنده این که چرا هموطنانی که معتقد به آیین بهایی هستند دچار محدودیت و زندان و یا در معرض تهمت و افترا هستند زیاد جای تعجب و پرسش ندارد چرا که دیدگاه آنها متفاوت با جریان عمومی جامعه ماست و برای عدهای خوشایند نیست. در سریال حضرت یوسف که اخیرا پخش میشد دیدیم که علت مخالفت بزرگان ان زمان و معبد آمون با حضرت یوسف این بود که دیدگاه ایشان مخالف با سیستم و روال معمول آن زمان بود .
ولی به نظر بنده طرح این سوالات که اساسا بهاییان کیستند؟چه میگویند؟جهان بینی آیین بهایی چیست؟و به طورکلی اصول و معتقدات بهاییان چیست؟ بسیار بجاست و جای مطالعه و تعمق و بررسی بسیار زیاد از طرف هر انسان طالب آموختن و یادگیری و حقیقت جو را دارد.بنابر این بنده پیشنهاد میکنم که در سایت قسمتی اختصاص داده به بیان نظریات و مطالعات و دریافتهای همه علاقه مندان
این موضوعات(البته طالبین حقیقی)تا بستر مناسبی باشد برای افزایش عمق بینش و خرد و آگاهی همگیمان
با آرزوی موفقیت
اين حكومت قرار بود ادامه
پرستوارسال شده در : 1388/3/10
اين حكومت قرار بود ادامه دهنده حكومت عادلانه حضرت علي(ع) باشد حضرتش روزي در بازار مشاهده كرد كه گردنبند زني يهودي را به زور مي گرفتند ايشان آن افراد را منع كردند و فرمودند در تحت حكومت ايشان نبايد چنين اعمالي صورت گيرد ولي گويا اين افراد كه ادعا مي كنند حكومت علي (ع) را برپا كرده اند از راه و طريق حضرت و عدالت بسيار دور افتاده اند و از كليه فنون ناجوانمردانه در مورد بهائيان استفاده مي كنند و كلمه عدالت برايشان كاملا غريبه و بي معني است
دوست عزیز آقای کاشانی، آنچه
نویدارسال شده در : 1388/3/7
دوست عزیز آقای کاشانی، آنچه نوشته اید خلاصۀ گویایی از زیرپا گذاشتن قوانین و پایمال کردن حقوق بهائیان است که ماه هاست توسط منصفین و بشردوستان در رسانه ها مطرح شده است. مقالهء دقیق شما آیینهء تمام عیار عدم رعایت موازین حقوق بشر- و حتی قوانین خود جمهوری اسلامی- در بارهء بهائیان است. همین موارد نقض را می توان در بارهء باقی دگراندیشان ایران زمین نیز مشاهده کرد.
به امید آن که ایرانیان عزیز همتی جدید نمایند تا کشورعزیزمان را به سمتی ببریم که همه در آن آزاد باشند و حقوق احدی پایمال نشود.
آیا مسؤلین کشور به فکر آبرو وعزّت ایران و اسلام و خودشان نیستند؟!ای کاش زودتر بیدار شوند و با آزاد کردن زندانیان بیگناه بهائی و غیر بهائی، جبران مافات نمایند. خداوند عدالت و انصاف و محبت دوست دارد، و نه ظلم و ستم و کینه و بیداد.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی نه
میتراارسال شده در : 1388/3/7
قوه قضائیه جمهوری اسلامی نه تنها باغیرمسلمانان بلکه با هرکس که مخالف میل آنهاحرفی بزند چنین رفتاری دارد.متاسفانه جهانیان چشمشان رابسته اندوشایدهنوز منافع خودشان مهمترهست تاحقوق انسانهای دیگر.