×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

حمایت امریکا، بهانه ای برای سرکوب
1388/09/11

منبع: گویا

رسم بوده و اخیرا رواج بیشتری یافته است که هر کس مورد حمایت امریکا قرار بگیرد، متهم به داشتن ارتباط با ان و جاسوسی برای ان می گردد. کافی است که کاخ سفید، سنا، صدا، مقامات بلندپایه و یا حتی مطبوعات و رسانه های امریکا ازحقوق تضییع شده شخص و یا گروهی دفاع نمایند، دیگر مشکل بتوان از زیر بار سنگین این اتهام رها گردید. در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران و رویدادهای خونین و تاسف بار پس از ان، مقامات رسمی و مطبوعات امریکا، نسبت به خشونتهای بی پروا و علنی اعمال شده، شدیدا اعتراض کردند که باعث شد تا معترضین و رهبران انها، به همدستی، ارتباط و جاسوسی برای امریکا متهم گردند. هفت تن مدیران جامعه بهاییان ایران که متجاوز از۱۷ ماه است در بازداشت موقت بسر می برند نیز، با اتهامی مشابه روبرو هستند و برای محکومیت انها، غالبا این گفتار ایت الله خمینی در سال ۱۳۶۲را مورد استناد قرار می دهند که گفت :
اگر این ها (بهائی ها) جاسوس نبودند ، شما (ریگان ،رئیس جمهور وقت آمریکا) صدایتان در نمی آمد. این ها یک مذهب نیستند یک حزبی هستند که در سابق انگلستان آنها را پشتیبانی می کرد و حالا هم آمریکا دارد پشتیبانی می کند .اینها جاسوس اند .

اما برای اثبات وابستگی و جاسوسی بهاییان و یا مردم معترض ایران، باید مدارک و مستندات لازم را تهیه و ارائه نمود. نمی توان مدعی شد که بهائیان جاسوس هستند چون آمریکا از آنان پشتیبانی می کند و چرا آمریکا از آنان پشتیبانی می کند چون بهائیان جاسوس هستند. این، استدلال مقنعی نیست. حداقل، این است که کافی نیست. شواهد گوناگونی می توان بر عدم کفایت این برهان اقامه نمود که از ان جمله اند:

۱- تا به حال چندین قطعنامه در محکومیت نقض حقوق بشر و از جمله بهاییان ایران، به تصویب سازمان ملل رسیده است. واضح است که تصویب یک قطعنامه در سازمان ملل یعنی موافقت دهها کشور با ان ونه فقط امریکا . با این استدلال، ایا می توان بهائیان را جاسوس تمامی آن کشورها دانست؟

۲- به فرض که آمریکا با حکومت ایران دشمن باشد و از مساله بهائیان و اعتراض مردم ایران به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، برای تضعیف ایران استفاده کند این را نمی توان دلیل بر ارتباط بهائیان با امریکا دانست و حداکثر باید ان را در راستای سیاست ان کشور در حفظ منافع ملی خود، ارزیابی نمود.

۳- امریکا از حقوق بسیاری دیگر نیز دفاع می کند ، کردها، بلوچها، ترکها، یهودیان ومسیحیان ایرانی، دانشجویان، زنان، کارگران وحتی روحانیان شیعه. آیا سزاوار است که همه آنها را جاسوس امریکا دانست؟

۴- اگر دفاع امریکا از بهائیان، قرینه محکم وخدشه ناپذیر ودلیل قاطع ومحکمه پسندی برای اثبات جاسوسی بهائیان باشد، باید گفت این عمل مقامات امریکائی، بسیار ناشیانه ودور از حکمت وحتی احمقانه است زیرا با این اظهار نظر جاسوسان خود را لو داده اند.

۵- در هنگام جنگ بالکان ( یوگوسلاوی )، ایران از حقوق مسلمانان بوسنی وهرزگوین دفاع می کرد وحتی سربازان ایرانی در آنجا می جنگیدند. آیا این مسلمانان، جاسوسان ایران در یوگوسلاوی بودند؟ از زاویه ای دیگر، قربانیان اصلی ان تراژدی خونبار، مسلمانان بودند که به دست نژاد پرستان صرب، کشته می شدند وعملا، این غرب و ناتو و مخصوصا امریکا بود که با دخالت نظامی خود، ابعاد فاجعه را محدود تر نمود. ایا این مسلمانان، از جاسوسان امریکا در یوگوسلاوی بوده و از او فرمان می گرفتند؟

۶- تیر ماه امسال، مسلمانان چین در شورشی بزرگ، با نیروهای انتظامی چین در گیر شده ودهها نفرازآنها کشته وصدها نفر دستگیر شدند. دولت جمهوری اسلامی ایران گرچه با تاخیر و با تخفیف بسیار، ولی صراحة از حقوق تضییع شده مسلمانان چین دفاع کرد . برخی مراجع نیز چنین کردند. آیا دولت چین در واکنش به این اقدام ایران، مسلمانان چین را جاسوسان ایران خواند ؟در روزهای اخیر نیز شاهد بوده ایم که حمله دولت یمن به شیعیان ان کشور، با اعتراض گسترده مقامات دولتی و مذهبی و رسانه های ایران روبرو گشته است. ایا این را می توان دلیلی قاطع بر ارتباط میان شیعیان یمن و دولت ایران دانست؟

۷- مسلمانان جهان به این کلام پیامبر اسلام معتقدند که فرمود (ان که هر صبحگاه، به اصلاح امور مسلمین، اهتمام نورزد، مسلمان نیست). برطبق این بیان، هر مسلمانی باید نگران جان ومال وامنیت وآبرو وحقوق تمامی مسلمانان جهان باشد ونگرانی هم به تنهائی کافی نیست بلکه باید نسبت به رفع تضییقات انها اهتمام کند وگر نه، نه تنها مسلمان خوبی نیست بلکه اصولا مسلمان نیست چنانکه از کلام رسول اکرم برمی اید. آیا این فقط مختص مسلمانان است؟ فرض کنید که گروهی واز جمله دولت امریکا ورئیس جمهور ان خود را ملزم به رعایت حقوق بشر بطور عام وفارغ از دغدغه های مذهبی و نژادی و جنسی و غیره بدانند و هرجا نقضی ببینند اقدام و دفاع کنند، آیا می توان به آنها خرده گرفت؟ آیا می توان این تعلیم اخلاقی و اصل متعالی الهی را فقط در انحصار اسلام و مسلمین شمرده و دیگران را مجاز به رعایت آن ندانست ؟

۸- گذشته از مسلمانان، دولت ایران حتی نگران حقوق سرخپوستان آمریکا هم می باشد. نسبت به سرنوشت فرقه داویدیان هم عکس العمل نشان داده است. آیا می توان سرخ پوستان و یا داویدیان را جاسوس ایران شمرد؟

۹- اگر این رویه را ملاک قرار دهیم مشکلات دیگری نیز در سطح جهان پدید می آید. آمریکا از حقوق بسیاری از افراد و گروهها نه تنها در ایران که در سراسر جهان دفاع می کند. یکی از بزرگترین و فجیعترین کشتارهای مسلمانان د ر دهه های اخیر، در زمان حمله نیروهای روسیه به چچن انجام پذیرفت. شدیدترین واکنش و اعتراض در قبال این حمله را آمریکا انجام داد تا جایی که از حد اعتراض فراتر رفته و حتی بحث از انجام اقداماتی بازدارنده در این مورد شد و روابط دو کشور آمریکا و روسیه تا حدی تیره گردید. موضوع مسلمانان چچن، دست مایه چندین فیلم سینمایی در آمریکا شد و این در حالی بود که واکنش دولت ایران بسیار ناچیز و در حد هیچ بود. آیا می توان اظهار داشت که مسلمانان چچن دست نشانده و جاسوسان دولت امریکا بودند؟

امریکا، خواه شیطان بزرگ باشد و یا نباشد، نمی توان و نباید بهاییان و یا نهضتهای طالب دموکراسی را، وابستگان و یا جاسوسان ان دانست تنها به این دلیل که از انها دفاع کرده است. دنیای امروز، نقض حقوق بشر را بر نمی تابد. این، روح زمانه ماست و نمی توان با زدن برچسبهای مختلف بر ان، ماهیت ان را واژگونه نمایاند.

نظر خود را بنویسید