×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
اصول اعتقاداتاخلاقیاتتاریخاجتماعیاحکامادیان دیگراقتصادبشاراتحقوق بشرسیاستپاسخ به اتهاماتشعر و ادبفهرست تمام مقالات
پیامهای مرکز جهانی بهائی اخبار جامعۀ بهائی گشت و گذار در اخبار بخش سردبیر

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twittertelegraminstagram
×
ببخشید کجا می‌توانم تمام پیامه ... بسیار پرمحتوی و پرمعنا بود یاد ... مهم نیست بهائیت دین است یا هرچ ... واقعا تاسف آوره.این اتفاق در ا ...
در پاسخ به فصلنامه مطالعات تاریخی شماره های 17 و 20 در پاسخ به ویژه نامه 29 ایّام جام جم ندای حق
یوزارسیف هم خاتم النبیّین بود!وقت آن است كه بدانيم دين بهايي چيستدرد دلی با خانم وزیر بهداشتآیا بهاییان در انتخابات شرکت می کنند؟تخریب گورستان‌ و عدم صدور جواز دفن بهاییان در شماری از شهرهای ایران
img

سایت نقطه نظر تلاشی برای رفع ابهامات و تعصبات عامه مردم راجع به دیانت بهائی است.

لوحِ حضرت بهاءُالله خطاب به پاپ پیِ نهم
1397/07/10

لوحِ حضرت بهاءُالله خطاب به پاپ پیِ نهم (۱)

نوشتۀ مایکل کِرتوتی ‌(Michael Curtotti) (۲)

۱۴ آگوست ۲۰۱۷
ترجمۀ مهرداد جعفری

در سال ۱۸۶۹ هنگامی که حضرت بهاءُالله مقیم عکّا بودند لوحی از قلمِ حضرتشان خطاب به رهبر کاتولیک های جهان، پاپ پیِ نُهُم نازل گردید که متأسفانه تاریخ شاهد این که جوابیه ای دریافت نموده باشند نیست و مانند دیگر الواحِ خطابیه به پادشاهان و حکمرانان انتظار جوابی هم نبود.

این لوح مبارک شامل بیانِ «اِخْرِقِ الاَحجابَ قَدْ اَتیٰ رَبُّ الاَربابِ فیٖ ظُلَلِ السَّحابِ» [مضمون به فارسی: حجاب ها را پاره کن به تحقیق که ربُّ الاَرباب در سایه های ابر آمد.] که اشاره صریحی است به علائمی که در مورد رجعتِ حضرت مسیح در انجیل مقدّس ذکر گردیده می باشد. حضرت بهاءالله به همین منوال چنین ادامه می دهند «اِنَّهُ اَتیٰ مِنَ السَّماءِ مَرَّةً اُخْریٰ کَما اَتیٰ مِنها اَوَّلَ مَرَّةٍ.» [مضمون به فارسی: بدرستی که او بار دیگر از آسمان آمد چنان که بار اوّل نیز از آسمان آمد.] و پاپ را اِنذار می فرمایند که مبادا نسبت به ایشان رفتاری «مخالف» نمایند آن طوری که فریسیون نسبت به حضرت مسیح روا داشتند.

قسمت اوّل این پیام نقطۀ عطفش «عِلم» است که از همان اوّلین کلام ظاهر است و به اهمیّت یافتن عِلمِ (حقیقی) و خَرقِ حِجابی که عِلمِ حقیقی را مسدود می سازد و باید از آن دوری کرد اشاره می فرمایند.

«اُذْکُرْ اِذْ اَتَی الرُّوحُ اَفتیٰ عَلَیهِ مَنْ کانَ اَعلَمَ عُلماءِ عَصْرِه فیٖ مِصْرِه وَ آمَنَ بِهٖ مَنْ یَصْطادُ الحُوتَ فَاعْتَبِرُوا یا اولِی الاَلبابِ... ما اَقبَلَ اِلَی الوَجهِ اِلّا عِدّةٌ مَعدُوداتٌ مِنَ الّذّینَ لَمْ یَکُنْ لَهُمْ عِزٌّ بَینَ النّاسِ وَ الیَومَ یَفتَخِرُ بِاسْمِهٖ کُلُّ ذیٖ عِزٍّ وَ سُلطانٍ.‌‌» [مضمون به فارسی: یاد آور زمانی را که روحْ [حضرت مسیح] آمد کسی که عالم ترین علماءِ زمانش در شهرش بود علیه او فتوا داد و کسی که ماهی صید می کرد [پطرس] به او ایمان آورد. پس عبرت بگیرید ای صاحبان عقول... جز عدّه ای معدود که بین مردم عزّت و قدرتی نداشتند به سوی او اقبال نکردند و امروز هر صاحب عزّت و قدرتی به اسم او افتخار می کند.]

امروزه همان روش و رفتار نسبت به حضرت بهاءُالله باز هم مشاهده می شود که همیشه این رسم در ادیان برقرار بوده.

همان طوری که در لوحِ مبارکِ احمد //noghtenazar.org/node/1740 مطالعه گردید حضرت بهاءُالله می فرمایند:

«اِن تَکفُرُوا بِهذِهِ الایاتِ فَبِاَیِّ حُجَّة آمنَنتم بِالله مِن قَبلُ هاتُوا بِها» ۳ [مضمون به فارسی: اگر به این آیات کفر می ورزید پس به کدام حجّت از قبل به خدا ایمان آوردید؟ دلیلتان را بیاورید.]

حضرت بهاءُالله می فرمایند که حبس و زنجیر را قبول فرمودند تا آن که ارواحِ نفوس از قیدِ نَفْسْ و هَویٰ آزاد گردند و همچنین اشاره فرمودند که حتّی امر حضرتشان از میان اقیانوس ها هم سر بر خواهد آورد. //noghtenazar.org/node/1724

حضرت بهاءُالله با بیانات مخصوصۀ پندآموز به پاپ می فرمایند:

«بِعْ ما عِندَکَ مِنَ الزّینَةِ المُزَخرَفَةَ ثُّمَّ اَنفِقها فیٖ سَبیلِ اللهِ مُکَوِّرِ الّلّیلِ وَ النّهارِ دَعِ المُلکَ لِلمُلوکِ وَ اطْلُعْ مِنْ اُفُقِ البَیتِ مُقبِلاً اِلَی المَلکوتِ وَ مُنقطِعاً عَنِ الدّنیا ثُّمَّ انْطِقْ بِذِکرِ رَبِّکَ بَینَ الأرضِ وَ السّماءِ کَذلِکَ اَمَرَکَ مالِکُ الأسماءِ مِنْ لَدُنْ رَبِّکَ العَزیزِ العَلّامِ. اِنْصَحِ المُلوکَ قُلْ اَنِ اعْدِلُوا بَیْنَ النّاسِ اِیّاکُمْ اَنْ تَجاوَزُوا ما حُدِّدَ فِی الکِتابِ هٰذا یَنبَغیٖ لَکَ اِیّاکَ اَنْ تَتَصَرَّفَ فِی الدّنیا وَ زُخرُفِها دَعْها لِمَنْ اَرادَها وَ خُذْ ما اُمِرْتَ بِهٖ مِنْ لَدُنْ مالِکِ الاِختِراعِ.» [مضمون به فارسی: آنچه را که از زینتِ ظاهره داری بفروش سپس آن را در راه خدایی که گردانندۀ شب و روز به یکدیگر است انفاق کن. مُلک و پادشاهی را برای ملوک رها کن و از افقِ خانه در حالی که رو بسوی ملکوت داری و از دنیا گسسته ای بیرون آی. سپس بین زمین و آسمان به ذکر پروردگارت نطق کن. این چنین مالک اسم ها تو را از جانب پروردگارِ عزیزِ بسیار دانایِ تو امر می کند. ملوک را نصیحت کن بگو بین مردم عدالت کنید مبادا از آنچه که در کتاب آسمانی حکم شده تجاوز کنید این شایستۀ توست مبادا در دنیا و زینت ظاهره اش تصرّف کنی آن را برای کسی که آن را می خواهد رها کن و آنچه را که از جانبِ خداوندِ مالکِ اختراع به آن امر شده ای بگیر.]

در زمانی که این لوح مبارک نازل گردید حکومت های ظاهره موقتی پاپ ها ضعیف می گردید. قلمرو حکومتی پاپ که برای هزار سال ادامه داشت در کشورایتالیا مستقرّ بود که بواسطۀ نیروهای ملّی گرای ایتالیا منحصر به محدوده شهر رم و در همان نزدیکی به ایالت لاتیوم (Latium) گردید و توانست به حیات خویش به کمک قوای نظامی فرانسه ادامه دهد. ولی پاپ با تمام قوا به قدرت موقتی خویش متمسّک بود و اگرچه تمامی راه ها بر وی بسته بود ولی طریق نجاتی را که حضرت بهاءُالله برای وی مشخص فرموده بودند نتوانست ببیند.

در سال ۱۸۷۰ پاپ تحت فشار بود که شهر رم را به دولت ایتالیا باز گرداند و با مصالحه با همان کشور تحت حمایت و «محافظت» همان دولت قرار گیرد که نهایتاً عملی و انجام گردید:

«در تاریخ دهم سپتامبر ۱۸۷۰ پاپ با بی مهری سان مارتینو (San Martino) (نمایندۀ پادشاه که برای مُصالحه فرستاده شده بود- مترجم) را به حضور قبول کرد. پاپ پیِ نهم //en.wikipedia.org/wiki/Pope_Pius_IX از حملات خصمانه گریخت و نامۀ پادشاه را روی میز انداخته و اظهار داشت «چه وفاداری! همگی شما خائنینی چون گورکن هستید که از دیانت می خواهید بهره مند گردید» که احتمالاً وی به نامه های قبلی پادشاه هم اشاره می کرد. بعد از مدّتی که آرام تر گردید اظهار داشت که «من پیامبر و فرزند پیامبر هم نیستم ولی به شما می گویم که به هیچ وجه شما نخواهید توانست وارد رُم گردید» و سان مارتینو آنچنان خوفناک گردید که روز بعد رُم را ترک نمود. ۴

پاپ نامۀ غصبناکی به پادشاه ایتالیا نوشت و قبول نکرد ایتالیا رُم را تحت سلطه خویش بگیردـ ایتالیائی ها کمی مُردّد بودند و نگران عکس العمل ناپلئون سوّم بودندـ که خویش را مُحافظ و حامی منافع پاپ می دانست. قابل توجّه این که همین ناپلئون هم خودش لوحی خطاب به وی از حضرت بهاءُالله دریافت نمود مبنی بر این که امپراطوری وی هم از دستش خواهد رفت.

چیزی طول نکشید که خبر شکست ناپلئون سوّم در جنگ سِدان (Battle of Sedan) و تسلیم وی منتشر گردید و به مدّت بسیار کوتاهی یعنی در عرض پنج ساعت مقاومت، قوای ایتالیا وارد رُم شد:

«در صبح روز ۲۱ سپتامبر پاپ پیِ نهم اطلاع حاصل نمود که در بندر سان پانکرازیو (Porta San Pancrazio) قوا خلع سلاح گردیده و پرچم حکومت پاپ از بالای قلعۀ سَن آنجلو ( Castel San Angelo) به پائین کشیده شد که نشانۀ آن بود که اثری از قوا و حکومتِ پاپ برجا نیست و وی نامه ای به برادر زاده خویش لوئیجی (Luigi) در سنیگالیا (Senigallia) به متن زیر نوشت:

«از واتیکان به تاریخ ۲۱ سپتامبر.
برادر زادۀ عزیزم همه چیز تمام شد! بدون آزادی بسیار مشکل است که حکومت بر کاتولیک ها داشت. تمامی شما برای من دعا کنید و شما را مُتبرّک می کنم.
پیِ نهم (, p 459The Last Days of Papal Rome)

پاورقی ها:
توجّه: برای «محفوظ بودن حقّ چاپ» به اصل مقاله به انگلیسی مراجعه فرمائید.
(۱). این مقالۀ شمارۀ ۱۲۸ نویسنده می باشد.
(۲). مایکل کِرتوتی به مناسبت جشن دویستمین سالگرد تولّد مبارک حضرت بهاءالله که در ۲۱\۲۲ اکتبر ۲۰۱۷ برگزار می گردد تعهّد شخصی نموده که تا آن روز ۲۰۰ مقاله در مَواضیع مختلفۀ دیانت بهائی بنویسد. برای اصل این مقاله ها به: //beyondforeignness.org/ مراجعه فرمائید.
(۳). لوح مبارک احمد، رسالۀ تسبیح و تهلیل، صفحۀ ۲۱۶.
(۴). ترجمه از کتاب (, p 444The Last Days of Papal Rome)
قسمت های ذکر شده در میان گیومه از لوح مبارک حضرت بهاءُالله خطاب به پاپ پی نهم گرفته شده و از کتاب "الواح خطاب به ملوک و رؤسای ارض" نقل شده است.

نظر خود را بنویسید